Skip to main content
Közlekedés

2025-ben indulhat az egri elkerülőút építése

By 2020. július 17.

Az M25-ös út hétfői átadásával kapcsolatban készített egy érdekes riportot a Magyar Építők oldal a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatójával, az egri (!) Nagy Róbert Attilával. Érdeklődőknek már csak az M25-ös híre és az egri kötődés miatt is érdemes elolvasniuk a cikket, tényleg érdekes gondolatok olvashatók benne. És elhangzik még ezek mellett egy komoly hír is…

Nagy Róbert Attila arról beszél, hogy a következő nagy munkájuk Egerrel kapcsolatban az elkerülőút megépítése lesz.

„2018-ban megkaptuk a megbízást, hogy foglalkozzunk a várost elkerülő, tehermentesítő úttal. Ez is egy már 15-20 éve húzódó kérdéskör Egerben. A feladat az, hogy az átmenő forgalmat vezessük ki a város belső útjairól.”

A vezérigazgató utána konkrét dátumokkal folytatja:

„Amennyiben nem merül fel komplikáció – ezt a folyamat bármelyik szakaszára mondom, mivel ez az ilyen útépítési projektek velejárója – ezt követően indulhat el 2022 nyarán az engedélyezési és  kiviteli terv elkészítése, ami szintén általában másfél év után kerül elfogadásra. (…) Ideális esetben 2025-ben indulhat el az elkerülő út kivitelezése.”

Az elkerülő út működését máig nem pontosan látjuk át, legutoljára 2018-ban fejtettük ki kétségeinket vele kapcsolatban. Bizalmatlanságunk többek között abból is fakadhat, hogy nem vagyunk szakemberek, illetve, hogy még nem láttunk tanulmányt az út lehetséges hatásairól, de ahogy a cikkből kiderül, valószínűleg azért nem láttunk ilyet, mert még nincs is készen. Mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást Eger modernkori történetének második legjelentősebb infrastrukturális beruházásról. Az első legfontosabb egyértelműen az M25-ös, amin hétfőtől már végigautózhatunk!