Kereskedelem

Újból az egykori Egervin telephelyén építene áruházat az Aldi

By 2018. október 2.5 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

2016 májusában írtuk, hogy Aldi épül az egykori Egervin telephelyén, ez az elképzelés viszont végül meghiúsult. A terület idő közben többször cserélt gazdát, a rajta található egykori borkombinát épületeit már lebontották, viszont mindmáig gazzal díszített törmelékdombok fogadják az Egerbe vonattal érkezőket, na meg a 25-ös főúton autózókat.

Így festett 2016-ban a telek. Érdemi változás mostanáig sem történt, csak kicsit kevesebb a törmelék és kicsit több a gaz

Most augusztusban jelent meg a hír, hogy kitartóan nyitni szeretne még áruházat Egerben az Aldi, viszont helyszínről ezúttal nem volt szó, a találgatások leginkább az M25-ös út egri csomópontja környékére estek.

Az FM7 ma reggeli adásában Habis László polgármester szolgáltatott újabb fejleményt az érdeklődőknek, miszerint újbóli próbálkozással, mégiscsak az egykori telephelyen épülne fel az áruház. A folyamat jelenleg egy tervtanulmány benyújtásánál tart, így messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le belőle. Egyelőre a Tervtanács álláspontjára várnak, az irány viszont már feltételezhető, hogy mi az elképzelés.

Ahogy Habis László elmondta, a benyújtott terv egy háromszintes egységet takar, magát az 1 000 négyzetmétert meghaladó áruházat a Deák Ferenc utca felé tájolva, efölött egy kisebb, 400 négyzetméter körüli kisebb üzletet az emeleten, mindezek alatt pedig egy parkolóteret.

A terület jelenleg minden tekintetben vállalhatatlan, ezért már ott tartunk, hogy bármi lesz, jó lesz. Hogy mennyire lesz jó, arról meg még korai beszélni. Amilyen régóta húzódik már a telek hasznosítása, óva intenénk mindenkit attól, hogy beleélje magát a fejlesztésbe. Bízni persze még lehet, így teszünk mi is, pár éven belül csak rendeződik már az egykori borkombinát sorsa.

Az FM7 műsoráért rajongásig vagyunk (meg úgy általában az FM7-ért is), korábban a város déli kapujában épülő Lidl hírét tudtuk meg tőlük ugyanígy. Két hét múlva kedden ismét vendégül látják Eger első emberét, érdeklődőknek csak ajánlani tudjuk.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006