Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

A parkolóházi nagy kérdés

By 2013. július 16.15 hozzászólás

Időnként feltűnnek hangosabb vélemények a már ki tudja hány hónapos késéssel átadására váró parkolóházról, most a legutóbbi például konkrétan azt kéri a városvezetéstől, hogy bontsák le az épületet. Nem tudjuk eldönteni, hogy irónia, vagy valódi kérés áll Juhász Mihály – az egri alternatív kultúráért egyébként rengeteget tevő személy – kérése mögött, mindenesetre Csarnó Ákos óta semmin nem lepődünk már meg, ő volt ugye az, akinek városi képviselőként egy héttel a munkálatok elindulása után jutott eszébe anno interneten aláírást gyűjteni a patak menti kerékpárút ellen. Nem véletlen ragaszkodunk hát a politikamentességünkhöz az oldalon, meggyőződésünk, hogy a civilek közt találunk egyedül hiteles és értelmes véleményekre, ez pedig azért fontos, mert így valódi vitát tudunk generálni, valódi álláspontokkal. A korábbi gyakorlattal szembemenve, most erősen kísérleti jelleggel nem csak lehetőséget adunk a véleménykifejtésre, de erre építjük az egész bejegyzést is. Mi már leírtuk, hogy mit gondolunk a parkolóházról, érdeklődők az aláhúzott részen kattinthatnak hozzá, ezúttal nem ismételnénk meg magunkat. Elsősorban a parkolóház ellenzőihez, de akár a támogatóihoz is fordulunk, hogy ha van véleményük, hozzászólásban írják meg:

Milyen reális alternatívát látnak az épület helyett? Esetleg kifejtve, valóban jobb volt-e az eredeti helyzet, amikor a Centrum mellett és a Szúnyog közben is parkoló volt (vagyis még mindig van, de kis szerencsével, már nem sokáig), és ha nem, akkor milyen más megoldást látnak, esetleg a jelenlegi épületen mit változtatnának?

parkolohazinagykerdes

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy ezzel a gondolatcserével nem világot váltunk, a parkolóház tetszik/nem tetszik, ott és úgy van, pusztán megpróbálunk átlépni egy szintet, ahol mindenki elmondja, hogy mennyire rossz neki az épület, de valódi súlyt nem ad a véleményének azzal, hogy viszont mi lenne jó szerinte. Megpróbálunk egy ilyet is, aztán ha összejön, összejön, ha nem, hát nem.

Szólj hozzá! 15 hozzászólás

  • Bokros P szerint:

    Én először azt hittem a kórház mellé építik a kavicsos parkoló helyére ott jobb lenne szerintem. De a külsejével nincs bajom, tetszik a színe :D

  • D szerint:

    Úgy néz ki mint egy börtön

  • Knarazz szerint:

    Rengeteg parkolóhely szűnik meg, melyet ez a garázs, férőhelyek számát tekintve képtelen lesz pótolni. További probléma, hogy a zöldterületek száma azonban egyáltalán nem nő, a oparkolók elvvesztésével sem. Ha már parkolóház kell Egernek, lehetett volna úgy is kivitelezni, hogy a kerékpárút is elférjen mellette (És ne kelljen azt a patakmederben elvezetni), lehetett volna jól kivitelezett, valamint környezetébe illeszkedő homlokzatú, emellett jóval nagyobb is. (Itt értem azt, hogy magasabb, illetve a túloldalon lévő „Senkiföldje”, jelenleg parkolóként funkcionáló földdarabot is be lehetett volna építeni, esetleg (Szigorúan úttesttől számított 4,6 m-es magasság fölött (Az esetleges tehergépjármű-forgalom miatt) a két parkolóházat, akár gépjármű forgalomra alkalmas módon összekötni. Emellett gyaloghíddal csatlakozhatna mind a kórház épületébe, mindpedig a piac emeletére, a büfékhez. Ki lenne használva. Az ember szívesebben hagyja a járművét egy fedett parkolóban, mint egy saras-felázott, csupa kosz, őrizetlen földdarabon, pláne, ha mindkét parkolóhelyért közel azonos díjat kell fizetnie.

    • Knarazz szerint:

      Elnézést a gépelési hibák miatt. Sajnos kapkodtam, nem olvastam át…

  • kelemeng szerint:

    Bontsunk le egy EU-pályázati pénzből épült bármit – rendben, csak akkor az EU vissza fogja kérni az árát. Akkor tehát se pénz, se posztó, igazán praktikus ötlet!

    Ez inkább tűnik egy közepesen értelmetlen trollkodásnak, a káposztaszaggal átitatott szabad kilátás és a belváros szent földje eléggé kilóg a komolyan vehető kategóriából.

  • Egri szerint:

    Bunkerszerű börtön a város közepén.Meg sem próbálták formailag beilleszteni a belvárosi hangulatba. Ez a szocreál stílus épülhetett volna a 70-es években is.
    Nem mellesleg begenerálja a forgalmat a belvárosba.Ott lesznek a dugók a minaretig és a kórházig.Aztán majd kitalálják hogy lámpák kellenek az fogja betenni végleg a szűk belvárosi közlekedésnek.Mint a plázánál ahova 3 lámpát tettek ki a színház és a pláza között.50 méterenként meg kell állni…ahelyett hogy körforgalommal gyorsították volna a forgalmat mint normális gondolkodású városokban.
    Nem nagy ez a város nyugodtan be lehet sétálni, biciklizni bárhonnan…csak sokan a wc-re is autóval mennének,vagy azt szeretnék ha az üzletbe is be lehetne hajtani autóval…

    • Nándi szerint:

      A belvárosba nem nagyon tudnak WC-re menni, mert nyilvános WC-vel nem nagyon van ellátva a város. :( (Ez a téma is megérne egy misét!)

  • Csarnó Ákos szerint:

    Ó, hát meg lettem említve, nagyon örülök, de azért némi tényszerűség elfért volna. No de sebaj, most itt a lehetőség: az aláírásgyűjtés csak azután indult, miután két évig (2 évig) senki nem akarta meghallani az értelmes felvetéseket.

    • Sasi szerint:

      Régebben követtük a munkásságát, tudjuk, hogy nem itt szólt először a kerékpárútról, nem is ezt írtuk. De ugye érzi, hogy azért furcsán jön ki, ha valaki (bármilyen előzményekkel is), a tényleges építkezés megkezdése után kezd internetes aláírásgyűjtésbe?! Pláne, ha az illető egy városi képviselő. Előtte sem hisszük, hogy lett volna eredménye, mert mindmáig nagyon kevés ember írta alá ahhoz, hogy látszata legyen, de legalább nem szült volna ilyen furcsán kínos szituációt, mint amit most megemlítettünk a cikkben.

  • Csarnó Ákos szerint:

    Magam nem érzem furcsán kínosnak a szituációt, de lehet, hogy csak azért mert nem értek a patakmederhez. Mint ahogy a helyi politikához azok, akik 20 éve ott ülnek a városvezetésben, és kamera elé sem mernek állni a véleményükkel :)

    • Sasi szerint:

      Nézze, ami kapcsán megemlítettük, az patakmedertől jelenlegi városvezetésig semmi másról nem szól, csak Önnek erről a petíciós esetéről. Ha nem érzi kellemetlennek, ám áldásunk rá, ettől még se a világ nem dől össze, se a mi álláspontunk nem változik meg…

  • KATI szerint:

    Olyan csufos mint a Deák F. uti tizemeletes!