Skip to main content
Más tollából

Egri Alapítvány a pénzügyi tudatosság fejlesztéséért

By 2021. március 12.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Az egri PÉNZMÁGNES Alapítvány beküldött cikke.

Gondolkoztál már azon, hogy hogyan lehetne az ország pénzügyi tudatosságát magasabb szintre emelni? A PÉNZMÁGNES Alapítvány és a CashFlow Mágnes Közösség éveken át törte a fejét azon, hogy hogyan oldja meg ezt a régóta fennálló problémát úgy, hogy korosztálytól függetlenül mindenkinek segíteni tudjanak.

A sok gondolkodás és ötletelés után született meg 2015-ben az egri székhelyű PÉNZMÁGNES Alapítvány – A fiatalok életben való sikeres boldogulásáért, méghozzá azzal a céllal, hogy megteremtse a pénzügyi tudatosság alapjait a fiatalok és fiatal felnőttek számára. Az alapítvány küldetése nem más, mint hogy minél többen vegyék kezükbe sorsukat, és a szükséges tudás birtokában felelős pénzügyi döntéseket hozzanak – alkalmazkodva az aktuális piaci helyzethez.

Az Alapítvány alapítóját, Patvaros Istvánt már gyerekkora óta foglalkoztatják a pénzügyek, mindig fontos volt számára a megtakarítás. Két gyermek édesapjaként küldetésének tekinti a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését, hiszen egy szülő számára óriási örömöt jelent, hogy látja gyermekei növekvő tudatosságát.

Az Alapítvány 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank Civil Háló Támogatási Programmal való együttműködésben kifejlesztette a CashFlow Magnet pénzügyi oktató és szimulációs társasjátékot. A társasjáték kifejlesztésével a fiatalok oktatásán felül cél az, hogy minél több fiatal számára legyen hozzáférhető a hétköznapokban használható tudatos pénzkezelés alapjai, amivel esélyük nyílik pénzügyi életük/jövőjük kézbentartására.

A CashFlow Magnet pénzügyi társasjátéknak köszönhetően egyre többen kapják meg azt az elméleti és gyakorlati pénzügyi tudást, amit a játék után a gyakorlatba tudnak ültetni, Mindezen tudást játék közben szerzik meg a játékosok, hiszen 15-20 év pénzügyi életét játszák el a fiatalok a játékasztaloknál.

Most pedig elérkezett az év azon időszaka, amikor igazán jót tehetsz, hiszen mint minden évben, idén is lehetőség nyílik arra, hogy rendelkezzünk személyi jövedelemadónk 1+1%-áról, magánszemélyként, KATA-s és egyéni vállalkozóként is. Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a társasjáték, vagy esetleg Te is szíveden viseled a gyermekek és fiatal felnőttek pénzügyi fejlődését, ajánld fel adód 1%-át ezen egri székhelyű közhasznú alapítvány számára, a fiatalok pénzügyi tudásának fejlesztéséért.

PÉNZMÁGNES Alapítvány

A fiatalok életben való sikeres boldogulásáért

Érdekel a társasjáték Felajánlom adóm 1%-át

 

© Egrinapok.hu 2006