Skip to main content
Fejlesztés

Megszépült a Széchenyi István utca 6. alatti épület

By 2020. december 19.

A belvárosi épületek többsége sajnos máig rossz állapotban van, bár tény, hogy a helyzet azért valamelyest javult az utóbbi időben. Elsősorban középületek szépültek meg, amivel az összkép is pozitívabb lett, de a lakóingatlanok és üzletek, irodák továbbra is csak csendben omladoznak.

A helyzet minden esetben szomorú, olyankor pedig kiváltképp, ha városképileg meghatározó részen történik ez az omladozás. Bosszantó a Dobó teret nyugati oldalról szegélyező házak leromlott állapota, elkeserítőek a Dobó utcai málló vakolatok és ugyanebben a cipőben jár a Széchenyi utca is. Utóbbi helyszínen ráadásul üres ingatlanok is rontják még pluszban a hangulatot. Az Érseki palota felújítása kitartóan zajlik ugyan, és már tényleg nem lehet sok hátra, de a munkások még mindig nem jutottak az utcafronthoz, ahol így jobb híján már évek óta üres és romos helyiségek díszelegnek egymás mellett.

Hosszas kesergés után most azonban egy örömhírrel szolgálhatunk ugyanerről az utca szakaszról, gyönyörűen megújult ugyanis a szemközti épület, a Széchenyi István utca 6. Felújították a homlokzatot, kicserélték az emeleti nyílászárókat, és az ereszcsatornákat, ez csak az, ami az utcáról is látszik. A lábazat (még?) érintetlen maradt, de ez már a legkevesebb, az épület így is csodás lett. Kerestünk támogatási szerződést, de nem találtunk, a munka így valószínűleg önerőből valósult meg, amiért külön elismerés jár, ha valóban így történt.

Az épület földszintjén működött régen a Dobos cukrászda, ennek sorsáról azonban nincsen friss információnk. 2017-ben még 190 millió forintért hirdették eladásra, aztán valószínűleg talált is vevőt, mert mindenhonnan lekerült a hirdetés, de az üzlet azóta is letakart kirakattal szomorkodik. Ha esetleg többet tudsz tőlünk, akkor az üzletnyitós pletykaoldalunkon minden részletért hálásak vagyunk!

© Egrinapok.hu 2006