Skip to main content
Más tollából

Jégcsarnok épülhet Egerben

By 2020. február 26.

Olvasónk küldött egy cikket a legutóbbi Egerinfó-n elhangzottakkal kapcsolatban, melyet ezúton is köszönünk:

Sporttörténelmi szempontból igazán jelentős beruházással gazdagodhat városunk a következendő esztendőben. Erről Mirkóczki Ádám, Eger Megyei Jogú Város polgármestere számolt be a legutóbbi EgerInfó alkalmával. A városvezető elmondta, hogy tárgyalásban vannak a Magyar Jégkorongszövetséggel és nem kizárt, hogy jövőre fedett, négyévszakos műjégpálya épülhet a megyeszékhelyen. A budapesti Tüskecsarnokhoz hasonló koncepció valósulhat meg, amelyet a szövetség hajlandó lehet finanszírozni.

A csarnok építésével egy régi adósságát törlesztené a város, mivel az egriek (valamint a környéken élők) körében minden évben nagy tömegeket vonz a szezonális jelleggel felépített műjégpálya. Az egri koripálya vonatkozásában, az elmúlt évek során már nagy előrelépést jelentett az is, hogy egy fedett létesítményben csúszkálhattak a jég szerelmesei. Azonban a sportág életében igazi mérföldkőnek az számítana, ha egy négyévszakos pálya állna rendelkezésre az egriek számára. Hasonló létesítmény legközelebb Miskolcon valamint Debrecenben található, így a csarnok megépítésével több új sportág megvethetné lábát városunkban. Talán kevesen tudják, de Eger saját jégkorongcsapattal is rendelkezik. Az új pályával több lehetőség nyílna hokisaink előtt, valamint ezáltal komolyabb sikereket is elérhetnének a sportágban. A jégtánc és a műkorcsolya iránt érdeklődőknek is lehetőséget nyújthatna az új létesítmény, valamint különféle versenyek, sportrendezvények megrendezésére is alkalmas lehetne a csarnok.

A beruházás helyéről egyenlőre konkrét információ nem áll rendelkezésre,azonban a városi műjégpálya jelenlegi helyéül szolgáló érsekkerti salakpálya kiváló helyszíne lehetne az újonnan megépülő sportlétesítménynek. A városi sportélet az elmúlt évek során mozgalmas időszakát éli: Az Északi-Sportpályán jelenleg is zajlik egy új futball edzőközpont kialakítása, míg a Modern Városok Programjának keretein belül tovább folytatódik a Nemzeti Úszó-és Vízilabda Központ kialakítása, melynek kapcsán egy nagy befogadó képességű parkolóház építése kezdődött meg a Bitskey Aladár Uszoda melletti területen.

© Egrinapok.hu 2006