Skip to main content
Kereskedelem

Nem épül Aldi az egykori Egervin telephelyén

By 2019. november 8.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Úgy tűnik, hogy örökre fikció marad egy egri Aldi szupermarket megléte, a lánc mégsem épít ugyanis áruházat az egykori Egervin telephelyén.

Mind az üres telephely, mind a szupermarket története nagyon régre nyúlik vissza. Előbbi agonizálása 2012-ben kezdődött, amikor elkezdték bontani az Egervin csarnokait. A bontás félbe maradt, a telek eladóvá vált, míg nem 2016-ban megmozdult valami, és újult erővel elkezdték megtisztítani az ottmaradt törmeléktől az ingatlant. A lendület elfogyott, a takarítás részben készült el, újra leállt minden folyamat, és azóta gyakorlatilag nem történt látható változás. Hacsak azt nem számítjuk annak, hogy a törmeléket benőtte a gaz.

Az Aldi szintén hosszú évek óta szenved Egerrel, már 2013-ban is pletykálták az érkezését, aztán, ahogyan a mellékelt példa mutatta, mégsem érkezett meg végül az üzlet. Na majd 2016-ban! – gondoltuk, hiszen ebben az évben már a Heves Megyei Hírlap is megírta, hogy mégiscsak jön Aldi, ráadásul a belváros peremére. Itt érnek össze a szálak az Egervin telephellyel, ez a telek volt ekkor megjelölve helyszínként. Aligha találnánk ki, de 2016-ban végül nem jött Aldi, de kit érdekel, ha 2018-ban már tényleg itt lesz, hiszen ezt már Habis László is megerősítette. Egy emberként nézte akkor Eger teljes lakossága és az ide érkező turisták a város legforgalmasabb kereszteződésében zajló építkezést, a földből kinövő falakat, a leszakadt terület hasznosítását. Nem. A valóságban egy kapavágás sem történt, nincsen Aldi és a telekre a napokban ismét kikerült az “eladó” tábla, jelezve, hogy belátható időn belül más sem lesz még ott.

Miközben a Lidl új áruházat nyitott idén a városban, az Alidnak bevehetetlen vár marad Eger. Sajátos üzletpolitikája az áruház dolga, az viszont, hogy 2012-óta sem hasznosítani, sem eltakar(tat)ni nem sikerült a telket, a mindenkori városvezetés kudarca is.

© Egrinapok.hu 2006