Skip to main content
Fejlesztés

Kiszolgálóépületet kap a Bazilika

By 2019. március 18.

Egy éve, 2018 áprilisában volt hír, hogy jelentős felújítás előtt áll a Bazilika (magyarkurir.hu). A munkával eddig talán soha nem látott pompáját nyeri el az ország második legnagyobb temploma, a legnagyobb attrakciónak az ígérkezik, hogy látogathatóvá teszik a kupolát.

Ha nem is ekkora volumenről beszélünk, azért az a munka is fontos, aminek a szerződésmódosító hirdetményét március 7-én tették közzé. Az elnevezésből minden lényeges elem kiderül: „A Bazilikát kiszolgáló üzlet – mosdó – tároló épület kialakítása a 3300 Eger, Széchenyi út 1. sz. alatti műemlék ingatlanon”

A munka leírásában szerepel, hogy elbontják a meglévő épületet, majd 555 m2 alapterületű új házat emelnek, amiben helyet kapnak a felsorolt szolgáltatások. A Széchenyi utca 1. szám alatt az Érseki palota déli szárnya található, nyilván nem ezt tervezik elbontani, hanem valami olyan részt emögött, ami eddig nem volt látható az utcáról. A Bazilika mellett, a Pyrker János téren valóban látható építkezés, minden bizonnyal oda kerül majd a mosdóval felszerelt kiszolgálóépület is.

Kapcsolódó hivatkozás

Közbeszerzési Hatóság - hirdetmény