Skip to main content
A nagy kocsmatúra

Újbóli látogatásunk a Zöld Pecsét-ben

By 2019. január 4.4 hozzászólás

Nagy kocsmatúránk során korábban már jártunk a Zöld Pecsétben, igaz, akkor még minden más volt. Az egység akkor nem itt működött – írtunk anno a bezárásáról és az újranyitásáról is, és hát az utóbbi örömteli fejlemény tette lehetővé, hogy most ismét el tudtunk ide látogatni. A ZP megújult, mit megújult, valósággal újjászületett, és ez a változás minden tekintetben a javára vált.

Kezdjük a legelején, hogy milyen közel jött hozzánk a Pecsét. És nem csak hozzánk, hanem a hajdúhegyiek kivételével valószínűleg minden más egrihez is, hiszen a vendéglátóhely a Dr. Sándor Imre utcán nyitott újra. Ez a sétálóbelváros széle, mindentől egy karnyújtásnyira, a város közepén. Tökéletes helyszín. A költözéssel sokkal többekhez szól a ZP, eddig önálló program volt a meglátogatása, ám most már akkor is szóba jöhet a neve, amikor egy spontán ötlettől vezérelve csak gyorsan bekapnánk valahol egy sört. Egy finom, kézműves sört. Sőt, most már akkor is szóba jöhet, ha megéheztünk, a kínálat ugyanis hamburgerekkel bővült!

És milyen hamburgerekkel… A ZP hambijai jó példái lehetnek a “ne ítéljünk külső alapján” népi bölcsességnek, képről nézve egy kimaxolt, pályaudvarokon kapható szendvicsnek tűnnek, aztán ez a benyomás kézhez kapva őket, gyorsan megváltozik. Túlzás nélkül Eger egyik legfinomabb hamburgeréhez volt szerencsénk, a buci 10/11, a méret 10/10, esetleg a hús fűszerezettsége lehetett volna kicsivel intenzívebb, de ez egyéni igény, összességében 10/9,9 = TÖKÉLETES. Soha nem gondoltuk volna, de a Pecsét egyik pillanatról a másikra egy alternatíva lett a belvárosi gyors ebédek és vacsorák során.

Maga a bár a korábbi, Király utcán megszokott stílusban lett itt is kialakítva. Belépve egy szűk előszobában találjuk magunkat, itt van a pult a és a konyha, innen nyílik a vendégtér, aminek a végén pedig egy nagy meglepetés vár minket. Vígan megyünk a mosdó felé, mígnem elnézünk balra, és paff, egy új világot látunk magunk előtt!

Az átalakítás során egybenyitották a ZP-t a szomszédos Urániával, ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy estére a söröző egyik szobájává változik az Uránia Illés György terme. Simán átbattyogsz a söröddel a moziba, lehuppansz egy fotelbe és mulatsz. Nem tudjuk, hogy hétköznapok során is adott-e a lehetőség, mindenesetre, amikor nyitva van a terem, érdemes élni vele, mert eszméletlen élmény a moziban sörözni! Mi hétvégén próbáltuk ki a Pecsétet, ekkor szükség is volt erre a plusz szobára, mert ahogy leszállt az este, percek alatt teltház lett, értsük ezt úgy, hogy tényleg mindenhol ültek, ahol fizikailag ez még éppen kivitelezhető volt. Aki nagyobb társasággal érkezik, neki mindenképp érdemes vagy már korán kezdeni, vagy pedig előre foglalni, mert amíg ott voltunk is több későn érkező társaság volt kénytelen szomjasan távozni a helyhiány miatt. A beltérről két fotót készítettünk még amikor kevesen voltak, mindkettőt egy krumplival, ezért a jó minőség. Az alsó, nagyobb paca a félhomály miatt még be is mozdult, itt mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mit lát benne, egyébként az Uránia termét ábrázolná.

A ZP könnyen a belváros egyik új kedvenc törzshelyévé válhat. Lenyűgöző adottságaival, minőségi étel- és italkínálatával, illetve szívvel-lélekkel történő vendéglátásával erre a címre lelkiismeretesen rá is szolgál. Ottlétünkkor minden asztaltársaság kapott ajándék popcornt rágcsának, ha ez elfogyott, újratöltötték a tálat, valószínűleg pár száz forint pluszköltséget jelentett ez az üzemeltetőknek, nekünk viszont egy kedves gesztusnak számított. A Pecsét mögött van odafigyelés, és egy magas minőség iránti igény.

Érdeklődőknek ajánljuk a bár facebook oldalát követésre, itt az eseményeiket is közzéteszik, így koncerteket, vacsorákat, filmklub vetítéseket.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

  • LAJOSVÁROSIAK szerint:

    Ami több Lajosvárosit érdekelne – mikorra tervezik a 2. Lidli nyitását és ,, VÉGRE ,, mikor kezdik az Aldi megvalósitását ??????

  • Ferenc szerint:

    Hát srácok, nem tudom hogy tudjátok az új ZPt a régihez hasonlítani. Egyszerűen teljesen más, mivel tulaj váltás is lett, egy egyszerű kocsma lett belőle, unott csaposokkal, lassú kiszolgálással és sokkal kisebb választékkal. Régen a ZP be a hangulat miatt jártunk, a csaposokban látszott hogy érdekeljen hogy megtartása a vendégeket, figyeltek rájuk, akár a tulaj akár más volt a pultban, a hangulat teljesen eltűnt. Félreértés ne essen az új ZP is az egyik legjobb kocsma Egerben, de osszehasonlithatatlan a régivel, és jó hely lesz belőle, feltehetően a legjobb, de teljes mértékben látszik a profit orientáltság.

  • Dani szerint:

    A Hajdúhegyen élőknek is közel van, viszont a Lajosvárosiaknak teljesen kiesik. Engem egyáltalán nem fogott meg a hely. Továbbra is a Rock cafét tartom Eger legjobb helyének minden tekintetben! ( Hangulat, zene, kiszolgálás, árak, kedvesség)

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006