Skip to main content
Kereskedelem

Az országos átlagnál nagyobb ütemben drágulnak az egri ingatlanok

By 2018. december 11.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Tovább folytatódik az ingatlanok árnövekedése Magyarországon – derül ki az OTP legfrissebb, a NAV idei első három negyedéves ingatlanforgalmi adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérkép elemzéséből. (forrás)

“Országos szinten eddig 18 százalékkal nőtt az ingatlanok átlagára a tavalyi, hasonló időszakhoz képest.” Budapesten a tavalyi 15 százalékról idén 20 százalékra gyorsult a drágulás. Egerben is átlagot meghaladó adatokat láthatunk, városunkban 25 százalék feletti az árnövekedés üteme.

Átlagárakat tekintve Budapest (495 ezer Ft/m2) és Győr (315 ezer ezer Ft/m2) számít a két legdrágább településnek, Egerben 264 ezer forint a lakóingatlanok átlagos négyzetméterára. Városon belül négyzetméterárra visszaosztva legolcsóbbnak a családi házak számítanak 200 ezer Ft/m2 értékkel, legdrágábbnak pedig a téglalakások 326 ezer Ft/m2 árral.

Az átlagárak nem mindig mutatnak pontos képet, ám a drágulás a lakótelepi, könnyebben összehasonlítható lakásokon a legszembetűnőbb. Az Északi lakótelepen jelenleg 12 millió forint alatt jóformán lehetetlen lakást venni, a drágább kínálat pedig lassan átlépi a 20 millió forintos küszöböt. Az ingatlan.com kínálatából előbbi árért, 11,9 millió forintért 54 négyzetméteres, 9. emeleti és felújítandó lakást kaphatunk, utóbbiért, 19,9 millió forintért pedig 61 négyzetméteres, ötödik emeleti lakást választhatunk. A lakótelep szomszédságában újonnan épülő lakások árai ennél nagyságrendekkel magasabbak, viszonyításképp egy 63 négyzetméteres lakás ott 26 millió forintba kerül.

A magas egri árak megítélése nézőpont kérdése. A városba újonnan beköltözni vágyóknak sovány vigasz, ám Eger a térség legerősebb városa, a szomszédos megyeszékhelyek közül Miskolc és Szolnok is 179 ezer Ft/m2 áron áll, míg Salgótarján 89 ezer Ft/m2 átlagárral bír a lakóingatlanok terén. Távolabbra nézve a szintén közkedvelt Szeged és Pécs nagyvárosok értékeit is megelőzzük. A nagy kereslet elsősorban Eger általános népszerűségével-, Budapesthez közeli fekvésével- és a turizmus, illetve egyetem miatti jó befektetési lehetőségével magyarázható.

A téma iránt mélyebben érdeklődőknek ajánljuk az alábbi oldalt böngészésre sok-sok statisztikával.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006