Skip to main content
Fejlesztés

Luxus társasház váltja a belváros szégyenfoltját

By 2017. október 12.5 hozzászólás

Úgy tűnik, hogy elkelt a belváros egyik szégyenfoltjának is számító foghíjtelek a Dr. Hibay Károly utcán. Ha hihetünk a hirdetésnek – és miért ne tehetnénk, ugye – akkor belátható időn belül egy 17 lakásos luxus társasház épül majd a Dobó tér szomszédságába.

A 934 négyzetméteres és 75%-ban beépíthető telket korábban 95,25 millió forintért kínálták, erről itt írtunk még tavaly. A társasházról egyelőre nem sok mindent lehet tudni, sőt, mondhatjuk, hogy semmit nem lehet tudni, olyan szintig, hogy a lakások lekötéséhez sem láttunk még csak elérhetőséget sem. Ez jó eséllyel nem a beruházó hibája, hanem mi érkeztünk túl korán: a mellékelt fotó a molinó kihelyezése után durván fél órával készült mindössze. Izgatottan várjuk, hogy mi épül majd, bár hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi állapotnál csak jobb jöhet, bármi készüljön is.

A fotón nem annyira látszik, de a kerítésen már molinó hirdeti a lakások leköthetőségét

Mivel a társasház minden részletét homály fedi még előttünk, azt sem tudhatjuk, hogy mit jelent majd a szerénykedő luxus megnevezés. Relatív fogalomról van szó, egyszerre fedhet tetőmedencés penthouse lakásokat, meg egy „egyszerű” sétálóutcás elhelyezkedést is. Az viszont tény, hogy az új ingatlanok kegyetlenül jó adottsággal bírnak majd. Úgy helyezkednek el karnyújtásnyira a város főtérétől, hogy egyik oldalukon az Eger-patak csörgedezik majd, a bejáratuk pedig a Szent János/Érsek/Bajcsy utcáknál is csendesebb Hibay Károly sétálóutcáról nyílik. Ja, és ha ez nem lenne elég, csak mintegy jelképes szösszenetként, néhány lakás ablakából egyenesen a várfalra lehet majd látni, végképp kimaxolva ezzel az egri életérzést.

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

  • Egervárosa szerint:

    Akkor 17 luxusmárkás autóval is több lesz a dobótéren és környékén, csak győzzük kerülgetni. :D

    • sajnosegri szerint:

      igen,mert a szabály az szabály,a belváros övezetben nincs parkolás.. a közterület felügyelet szigorú keze lecsap mindenkire.. ja nem,csak a rokkant kártyás Suzukira,a tolókocsis,2 ember segítségével közlekedőkre.. pfff…

  • Pintyőke szerint:

    És a másik szégyenfoltról semmi ???…………..az állomás melletiről – ja annak még ,, érni kell ,, pár évet ….. !!!! ????? hogy mondták a tapasztalt ,, öregek ,, idősek – MIT ÉR A SZÉP TÁL HA ÜRES – adott a mondás a belvárosra

  • Garai Balázs szerint:

    Frankó lesz. Újabb hisztiző banda ha rendezvény lesz a Dobó téren. Nagy hülyeség szerintem.

  • Dani szerint:

    Itt egy nagyon szép ház volt előtte, nagyon sajnáltam mikor lebontották. Nincs valakinek kép róla?
    Kíváncsi vagyok, mennyire fogják figyelembe venni a 17 lakásos luxus társasház építésekor a településképvédelmi rendeletet.