Skip to main content
Szabadidő

Érdemes lenne továbbgondolni a Végvári téri meccsnézést

By 2016. augusztus 23.One Comment

Az olimpia idején tekintélyes méretű ledfalon volt követhető a sportesemény a Végvári vitézek terén – talán sokan találkoztak is ezzel, vagyis hát szinte biztos, hogy nagyjából mindenki látta/hallott róla. Nem tudjuk, ki találta ki a dolgot, de vegye úgy, hogy adtunk neki egy pacsit, na meg mindenki másnak is egyet-egyet, aki a kivitelezésben közreműködött. Az Olimpiai Piknik az utóbbi idők egyik legmenőbb kezdeményezése volt Egerben. A népszerűségét is ennek köszönhette – nyilván önmagában is jó dolog nézni a sportolóinkat, de ezt otthon, vagy egy vendéglátóhelyen is megtehetjük. A város egyik leghangulatosabb terén viszont, a patak melletti lépcsősoron, lampionok fényében üldögélve picit másabb az élmény. Picit ilyenebb:

olimpiai piknik

Fotó: Eger Város Hivatalos Oldala (Facebook)

Amikor valami hasonló jóság történik a városban, mindig követelőző kisgyerekké vállunk, akinek nyilván még több kell. Most is megállapítottuk, hogy bizony nem akarunk négy évet várni a következő hasonló lehetőségre. Mit lehetne tenni akkor viszont, ha egyszer olimpia csak négy évente van? Rájöttünk: filmeket kéne nézni. Ugyanitt, ugyanígy. Vagy hasonlóan. Valami olcsón, vagy esetleg ingyen vetíthető filmet heti egy-két alkalommal nyáron. Ha más nem, projektorral kivetítve, hogy ledfal se kelljen. Régi filmet. Új művészfilmet. Vizsgafilmet. Bármit, ami apropója lehet egy Végvári vitézek téri ücsörgésnek. Nyáron rengetegen kószálnak a belvárosban, helyiek, turisták élvezik a város hangulatát és a jó időt. Ha mutatunk nekik egy ennyire menő, ingyenes lehetőséget, egyrészt élnek vele, másrészt elkönyvelik, hogy tényleg Eger a világ legjobb városa. Ide nem kellenek premier filmek, se hd kép, se kiváló térbeli hangzás. Csak egy valami, bármi, amihez le lehet ülni. Még esetleg árulhatunk popcornt, chipset, üdítőt, sört, egyebeket, amikre feltétlenül szükség van ugye filmnézés közben, hogy ezzel jelképes bevételünk is legyen. Egy ingyenes mozi nyilván soha nem lesz nyereséges, de itt nem is ez lenne a cél, hanem, hogy még jobb hellyé varázsoljuk a várost. Pont úgy, ahogy az Olimpia Piknikkel is tették. Apró ráfordítás ez egy olyan célért, amivel nagyságrendeket javíthatunk Eger esti programkínálatán.

Hozzon bármit is a jövő, az Olimpiai Piknik már így is egy ízig-vérig európai városhoz illő lehetőség volt, amire büszkén mutogathatunk Eger idei nyarában. Ha az illetékesek nem is látnak fantáziát a mozis folytatásban, vagy nem lehet azt kivitelezni, hát egye fene, csak álljanak elő jövőre is hasonlóan modern ötletekkel és részünkről egy rossz szavunk nem lesz, ahogy nem lehetett idén sem.

Szólj hozzá! One Comment

  • Nyeste Erzsébet szerint:

    Meghosszabbíthatták volna a paralimpia végéig a LED fal kihelyezését, az M5 sugározta volna a versenyeket, az idő is talán engedte volna még. Hangulatos volt ott ülni a lépcsőkön talán mások szerint is.