Skip to main content
Kereskedelem

Bezárt az egri Pirex papírbolt

By 2015. január 6.11 hozzászólás

Az év eleji szokásos üzletbezárási-trend első nagyobb nevű alanya az Agria Park Pirex papírboltja lett, eggyel kevesebb országos márka maradt így Egerben. Az üzlethálózatnak a bezárással egyébként négy vidéki és tizenegy budapesti boltja maradt Magyarországon. A hálózat a minőségi termékeket forgalmazó papírboltok közé tartozik, az egri kedvelői utolsó esélyként még az internetes rendeléshez fordulhatnak.

Az Agria Park számára kényelmetlen a kialakult helyzet, a Pirex távozásával ugyanis egy újabb alapvető profil tűnt el a lehetőségek palettájáról. A hiánycikkek sorát a posta, újságos és gyógyszertár után immáron a papírbolt is bővíti a megye legnagyobb bevásárlóközpontjában.

Egy pláza életében természetes folyamat az üzletek kicserélődése, sőt, részben alapfeltétele ez az életben maradásnak is, hiszen így mindig új vásárlókat tudnak megszólítani a házak. Problémás helyzet onnantól van, amikor prémium-, vagy legalábbis ismertebb márkák települnek ki hasonló súlyú utódok nélkül egy-egy bevásárlóközpontból. Márpedig ahol ezen márkák kivonulása a keresletre vezethető vissza, ott a hasonló profilú konkurensek általában nem próbálkoznak meg újra. A 2008-as nyitás óta ebből a körből olyan márkák hagyták el az Agria Parkot mint a GAS, Benetton, Adidas, Nike, Subway, Humanic, Unicredit bank, CIB bank, Telenor. Az újonnan (szintén ebből a körből) betelepülők névsora valamivel rövidebb, az OTP bank, az Expert, a Vision Express, a Deichmann és a CCC cipőbolt tartoznak ide.

Szólj hozzá! 11 hozzászólás

  • Mihály Majoros (Facebook) szerint:

    Eger halott város… :-/

  • Nem csak Eger az egész ország

  • Eszes szerint:

    Olvasd el a HEVESI HIRLAP kis glosszáját – összehasonlitás a prágai és a keleti pu.között azt hiszem a szombati ujságban van ….

  • Eszes szerint:

    A plázába meg minek annyi ,, akárki ,, azok csak viszik a pénzt ,, mindenki ,, zsebéből – egyetértek az ,, elsövel ,,….

  • Név? szerint:

    Tippeljünk, meddig húzza a pláza Egerben!
    :(

  • ! szerint:

    Tudtommal nem utód nélkül zárt be a Pirex! Pár nap és nyílik az új papirbolt! Jó lenne néha nem csak fikázni mindent és nem csak a plazára gondolok…

    • Sasi szerint:

      Ha nyílik helyette új papírbolt, akkor arról pont úgy születik majd egy bejegyzés mint ahogy az eddigi üzletnyitásokról is született. Két mindent csak fikázás közt erre is szoktunk időt szakítani :)

  • Lacko szerint:

    Azt hiszem nem kellene a cikk írójának rögtön a vészharangot kongatni a pláza felett. Amikor a belvárosi üzletek sorra zárnak be akkor ki a hibás ? Egy üzlet bezárása nyilván egy gazdasági számítás és döntés következménye. Sajnálatos az üzlet bezására de ha hiányozni fog a palettáról a papír-irószer, ugyis lesz vállalkozó aki majd kinyit egy másikat helyette. ( mint feljebb olvasom ez hamarosan meg is fog történni)

    • Sasi szerint:

      Senkit nem gondolunk hibásnak, egyszerűen a bezárás tényéről írtunk. A belváros kapcsán is meg szoktuk tenni ugyanezt, akár nyitásról, akár zárásról van szó, csak a plázában arányaiban sokkal több országos-, vagy még nagyobb hálózathoz tartozó üzlet van, ezért kerül gyakrabban terítékre. Az említett belvárosi üzletbezárásokat túlnyomó részben kis butikok jelentik, amikről a pláza esetében sem írunk

  • eszes szerint:

    NÉV ? – NEK – mint a mesében – vagy álmomban ujra dohánygyár lett….

  • Sipi szerint:

    Sajnos a pláza egyik átka a horror magas bérleti díjak.