Skip to main content
Önkormányzati közlemény

Támogatás az egri sportolóknak és aktív civileknek

By 2014. május 23.

Eger városa a költségvetés elfogadásával együtt 2014. február közepén döntött a kiemelt sportágakban a várost képviselő sportegyesületek támogatásáról. A büdzsében pályahasználati időkeret, valamint direkt anyagi támogatás címén a sportszervezetek, sportolók támogatására 106,3 millió Ft áll rendelkezésre.

Ebből az összegből az Egri Vízilabda Klub 66 millió, az Eger Eszterházy SzSE férfi kézilabdacsapata 9 millió, míg az EKF – Eger – HÉSZ SE férfi kosárlabdacsapata 2 millió Ft támogatást kapott.

A Közgyűlés márciusban döntött a fennmaradó összeg sorsáról, ebből 26,8 millió Ft-ot osztott fel 45 sportegyesület között.

További 1,5 millió Ft-ot – április 30-i határidővel kiírt pályázat útján – kívánt felosztani az önkormányzat az Egerben rendezendő szabadidős és sportrendezvények, valamint kiemelkedő egyéni sportolók támogatására. A felhívásra 17 kérelem érkezett, ezek elbírálását az Emberi Erőforrás Bizottság végezte, s a Közgyűlés a május 22-i ülésén hozta meg a végleges döntést. Kiemelhető, hogy támogatást kap a 1,5 millió Ft-os keretből Gledura Benjamin sakkozó, Török Zsolt birkózó, Könnyű Richárd ökölvívó és Rudinszky Ádám dzsúdós. Mindegyik tehetséges fiatal sportoló kiváló eredményekkel képviseli Eger városát hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt.


 

„ELŐNY 2014”

A korábbi évekhez hasonlóan Eger Önkormányzata kiírta az „Előny 2014” pályázatot, a gyermek- és ifjúsági korosztály támogatására. A lehetőséggel élve 23 szervezet nyújtotta be támogatási igényét. Az Emberi Erőforrás Bizottság javaslata alapján a Közgyűlés 18 civil szervezet, illetve fiatalkorúakkal foglalkozó intézmény között osztotta fel a rendelkezésre álló egymillió Ft-ot. Mindez általában 50-60 ezer Ft-os hozzájárulást jelent. Számos iskolai alapítvány mellett olyan pályázók részesültek „Előnyben”, mint az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesület, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete, a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület, a Golgota Keresztény Gyülekezet, vagy az Egri Családsegítő Alapítvány.

© Egrinapok.hu 2006