Skip to main content
Szabadidő

Idén az Eszterházy téren karácsonyozunk

By 2013. október 24.2 hozzászólás

A belvárosi rehabilitáció miatt idén költözni kényszerül a Dobó téri karácsonyi vásár, mivel a szervezők azt feltételezik (mi pedig azt reméljük), hogy addigra elkezdődik a főtér átalakítása. Az új helyszín egy évre az Eszterházy tér lesz, mivel a szervezők azt feltételezik (mi pedig azt reméljük), hogy jövő karácsonyra már csak elkészül azért a munka.

Az ideiglenes helyszínt legalább annyira várjuk, mint a Dobó teret szoktuk, attól is kevesebb hangulatos dolog van ugye télen, mint a vár tövében kortyolni a forralt borunkat, ám az Eszterházy téren sem panaszkodhatunk majd valószínűleg, a Líceum és a Bazilika robusztus épületei közt minden bizonnyal hasonlóan kellemes látvány fogad majd minket. A Katona téri vásárt nem zavarják a munkák, az marad a helyén. A faházak november 25-én és 29-én nyitnak majd és egységesen december 24-én zárnak.

Kíváncsiságból utánanéztünk, hogy mennyi lehet egy faház bérleti díja, alább meg is mutatjuk az árakat.

Vámossy Béla fényképe

Vámossy Béla fényképe

Az Eszterházy térre idén is a valamivel színvonalasabb, kézműves termékeket értékesítő árusokat várják, akik 148 500 Ft + ÁFA ellenében költözhetnek be a faházukba. Ugyanitt a büfé-szolgáltatást nyújtóknak 176 000 Ft + ÁFA-t kell fizetniük ahhoz, hogy valamilyen karácsonyi nyalánkságot osztogathassanak a nagyérdeműnek. A faházak áramhasználatát egyenként külön mérik, melyet a vásár után kell kifizetni. A Katona tér valamivel olcsóbb, ez a vásár nyit majd 25-én, a faház bérleti díja pedig “csak” 115 500 Ft + ÁFA. Cserében viszont korlátozott áramszolgáltatással, szedett-vetett árusok közt kell leülni a vásár időtartamát.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • No, majd meglátjuk, hogy milyen lesz. Remélem fehér karácsonyunk lesz, mert akkor a bazilika előtt biztos jól fog mutatni a város feldíszített fenyőfája. :)

  • Semmi remény, hogy elkezdjék a Dobó Téri átalakítást! És most a téli napokra már minek elkezdeni? Úgy járnak mint a februárban elkezdett kerékpárúttal. Jön a fagy és a Hóóóóó! Vagy ők nem tudják télen mi lehet az időjárás? Most már úgy is bukta vagyis nagy csúszásban az egész átépítés!

© Egrinapok.hu 2006