Skip to main content
Szabadidő

Elfelejtették használni az eger.hu-t

By 2013. október 22.6 hozzászólás

Nyáron írtunk róla, hogy végre-valahára megújult Eger első számú honlapja, az eger.hu. Mostanra beláttuk, hogy naivak voltunk, ami akkor félbe lett hagyva, az úgy is maradt, ami pedig folyamatos frissítést igényelne, az el lett felejtve.

Az, hogy az akkor nekünk nem tetsző elemek nem változtak, egy dolog, addig adjunk hálát az égnek, amíg nem minden úgy van a világon, ahogy azt mi szeretnénk. Céltalan galériához jutunk a látnivalókra kattintva, rendezetlen tartalomismétlést találunk a menüpontok alatt és telefonszám hiányában kell gyönyörködnünk az orvosok, patikák címeiben. Okés, ámde mi van az annak idején legnagyobb örömünknek számító gyógyszertári ügyelet listájával? Azt is pont úgy találtuk meg, ahogy legutóbb bezártuk, egyszer frissítették és azóta soha, így az október fül alatt mindössze a hétvégék vannak kitöltve. Hétköznap úgyse lesz senkinek baja, nem igaz?! Viszont nem csak akkor érezzük elfeledettnek az oldalt, ha sokat kattintva találunk egy régi ügyeleti táblázatot, de rögtön a kezdőlapon is látjuk, hogy nem foglalkoznak vele. A képes főmenü első pontja mindmáig büszkén hirdeti, hogy a tartalma hamarosan feltöltésre kerül, teszi ezt július óta folyamatosan. Az már semmiség ehhez képest, hogy a fejléc Twitter gombja is mindmáig lelkesen csinálja a reklámot a közösségi oldalnak, rákattintva ugyanis nem Eger lapjához jutunk (ha van egyáltalán ilyen), hanem a szolgáltató nyitóoldalára, aki kéri tőlünk, hogy vagy regisztráljunk, vagy jelentkezzünk be.

A város kommunikációjáról eddig is tudtuk, hogy hagy némi kívánni valót maga mögött, ám ez talán másban sem nyilvánul meg egyértelműbben, mint a belvárosi rehabilitációban. A nagyberuházásnak volt egy időben hírlevele, amit kértünk ugyan, de hivatalosan soha nem kaptunk meg, ennek ellenére egyedül mi tettük közzé őket a városban. Az eger.hu megújulásával nagy nehezen oda is csak felkerültek ezek a füzetek, ám július óta nem jelent meg új belőlük. Nem sikerült az egész rehabilitáció alatt megírni a havi egy hivatalos összefoglalót.Az eger.hu egy-egy cikk terjedelmével frissül ugyan néha a munkák előrehaladtáról, ám ennyi. Volt ígérve egy külön oldal a beruházásról, amit ha megcsinálnak egyáltalán, sikerül majd az utolsó pillanatban közzétenni, lévén, már most túl vagyunk a munkák felén. Mondanánk, hogy örülünk neki, amiért a civilként írt hobbiblogunk részletesebben tájékoztat egy ekkora méretű beruházásról, mint a város saját honlapja, de nem, inkább érezzük kínosnak, semmint sikeresnek a helyzetet.

De, hogy  azért ne legyen minden rossz, a honlapnak csak bizonyos részeiről feledkeztek meg, a hírblokk, meg a különböző promóciók azért szoktak néha frissülni. Az is valami.

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

  • Nándi szerint:

    Ezzel kapcsolatban annyit kérdeznék, hogy ki és mennyiért csinálta az oldalt, illetve, hogy ki és mennyiért tartja „karban”? Lesz e valamilyen következménye, hogy az oldal nyár óta nem működik rendeltetés szerűen?

    • Pityu szerint:

      Az eger.hu természetesen a Média Eger Nonprofit Kft. égisze alatt működik, dr. Somogyi Kinga által frissítve (jobban mondva nem frissítve). Mivel egyben ő az Egri Magazin című nagy sikerű lap főszerkesztője is, ki lehet találni, mekkora a honorárium. Következménye természetesen nem lesz, mivel a Média Eger Nonprofit Kft- nél nem divat a felsőbb beosztásban lévők kérdőre vonása. Bérczessy András ügyvezető gondoskodik a fent említettek sérthetetlenségéről és személyes támadásnak veszi, ha ezek az emberek kerülnek célkeresztbe, hiába nincs lövésük sem a saját területükhöz. Nem hiába van megnyúlva a kép a Városi TV stúdióbeszélgetéseinél, ugyanis összevissza, gondolkodás nélkül csinál dolgokat a műszaki vezető.

      • Nándi szerint:

        Köszönöm a pontos és kimerítő választ. Most már legalább meglettek nevezve. Most pedig várnám a városháza és/vagy az illetéses(ek) hozzászólását is, hogy ezeket az embereket mikor és hányszor figyelmezették, hogy szarul csinálják a dolgukat. Illetve ha megtörtént már, akkor miért nem változott semmi. A mai világban az elsődleges információ hordozó eszköz az internet. Sokan az utazásaikat úgy tervezik meg, hogy leülnek a gép elé és mindent előre, pontosan megnéznek. Nem az Egri Magazint nézegetik, mert pl. Zalaegerszegen olyan nincs! És hol máshol kezdjen el keresgélni az ember, ha nem az adott település oldalán. Aztán ha ott talál valami számára érdekeset, fontosat, akkor onnan megy tovább már célirányosan. Ezért kellene naprakésznek lennie az év 365 napján az eger.hu-nak! Ha viszont ez nem megy a szerkesztőknek, akkor adják át a munkát olyan cégnek vagy embereknek, akik ezt megtudják csinálni.

  • Evancod szerint:

    A legszebb, hogy jelen álláspont szerint minden az Önkormányzat égisze (értsd finanszírozása) alá tartozó honlap ezt az arculatot fogja kapni.
    Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem a hozzáértés kerül előtérbe (pl.) ilyen projektek esetében, még akkor sem ha valóban használható kulcsra kész megoldás lenne helyette.

    • K szerint:

      Mi az a valóban használható, kulcsrakész megoldás?

      • Evancod szerint:

        Az egyik ilyen intézményben dolgozva, illetve azok szakembereivel együttműködve jelenleg kb 90%-os készültségben lévő projekt nem léphet érvénybe, mert a „döntéshozók” (ezen intézményen kívül) úgy döntöttek, hogy a (fent említett felkiáltással) tervezőasztaltól kezdik az egészet. Tekintve, hogy vannak sajátosságai az intézménynek, így nem lehet egyfajta sablont ráhúzni (de ez másodlagos szempont, tudhatjuk a Neptun renszer óta), az meg pláne, hogy fejlődőnek, fejleszthetőnek kell megalkotni a rendszert (nyilván így lesz, most is így van…).