Skip to main content
Kereskedelem

Török étterem nyílik a várban

By 2013. október 3.7 hozzászólás

Kellemetlen hiányosságot orvosol jövő szezonra a vár, a Képtár épületben ugyanis végre megnyílik egy török étterem.

Nem csak a várunk, de az egész belvárosunk hatalmas hiányossága, hogy az elsősorban török vonatkozásra épülő turisztikai kínálat ellenére egy fél darab török vendéglátóhelyet sem tudnak felmutatni, (helyette lehet viszont olasz fagyit kapni közvetlenül a vár tövében, erről nyaranta egy pont oda illő, olasz zászlós molinó is árulkodik). Helyiek számára a török ételek ugyan nem voltak elérhetetlenek Egerben, a pláza melletti Török pasa konyhájából eddig is hozzájuthattunk, ám az az elhelyezkedése miatt jóformán csak nekünk szólt, a turisták túlnyomó többsége nem tudott a létezéséről.

DSC_4159

Ez a kínos helyzet oldódhat meg jövő nyárra, a várban ugyanis hiánypótló elemként nyílik majd egy korhű, török-magyar étterem. A majd’ 60 millió forintos beruházással a nemzeti ételeket kínáló látványkonyha mellett kávézót és egy grillteraszt is kialakítanak a Képtár épületében. A magánberuházás széles célközönséget tervez megszólítani, a magasabb igényekkel rendelkező a’la carte vendégek mellett az olcsóbb lehetőségeket kereső csoportokat és diákokat is kielégítenék szolgáltatásaikkal. Külön szempont továbbá, hogy az étterem a vár belső rendezvényeihez, fogadásihoz is megfelelő helyszínt jelent majd, a vendéglátóhely nyitása még idén év végén, vagy 2014 elején várható.

Szólj hozzá! 7 hozzászólás

  • Gabriella szerint:

    Ha,minden elképzelésem így valósul meg Egerben,akkor gondolkodás nélkül visszaköltöznék.A felújított és látogatható Valide Sultana mellett nyitnék egy valódi Török kávézót,de olyat, ahova Szulejmán szultán is örömmel beülne.

  • Joey szerint:

    A képtár alá? És a konyhai olajos gőzök merre szállnak, csak nem fölfelé?? Okos.

  • Egy Egri. szerint:

    Barbakán-bástya -Török-kert. Nem újdonság, már gyerekkoromban is létezett.
    Nem kell mindig újra feltalálni a melegvizet.

  • daffy szerint:

    Nekem a párom török, télen tervezünk hazaköltözni Magyarországra. Megfordult a fejemben nekem is egy bitang jó kis török kávézó gondolata Egerben, 8 évig éltem ott, de nagyon hiányoltam, hogy pont egy ilyen történelmi múlttal rendelkező városnak nincs egy ilyen kis kávézója.

  • Samuka szerint:

    És ezt a Műemléki Felügyelőség hogyan engedélyezte? A török idejében a Várban nem volt étterem és kávézó!!!!
    Erről jut eszembe! A Bazilika lépcsőjén mentem fel és hallom a tanitó nénit mesélni a 10-11 éves osztályának: „Ez a bácsi itt – és mutat az alsó bal oldali szoborra [vulgo: Szt. István] építtette ezt a nagy házat [vulgo: Lyceum]; ez pedig – mutat az alsó jobb oldali szoborra [vulgo: Szt. László] – ezt a nagy templomot. A hátsó bácsi a nagy kulccsal [Szt. Péter] volt a templom pénztárosa, a bácsi pedig a karddal [Szt. Pál] volt a hóhér, mert az egyháznak pallosjoga is volt. Süketüljek meg, vasgy vakuljak meg – ha nem így volt!!!!!!!!!
    Ezek után én a Bazilika előtti négy szoborra akartam saját költségemre, az ők (értsd: Műemléki Felügyelőség) szabványai szerint kihelyezni egy-egy táblát a szobrok talapzatára: „Szt. István”; „Szt. László” „Szt. Péter” és „Szt. Pál”. Elutasították a kérésem azzal indokolva, hogy amikor Casagrande a szobrokat készítette még mindenki tudta, hogy a szobrok kiket ábrázolnak, eredetileg ott nem voltak táblák, így nem járulnak hozzá. (Az indoklás írtója: Kurtzweil Mária)