Skip to main content
Kereskedelem

Szolgáltatások felé nyit a pláza

By 2012. december 19.4 hozzászólás

Éppen, hogy megnyílt az ország első plázakönyvtára az Agria Park első emeletén, már érkezik is a következő szolgáltatás Eger egyetlen bevásárlóközpontjába, ezúttal egy második emeleten helyet kapó fitneszterem formájában. 600 négyzetméteres alapterületével és több mint 70 gépével a régió legnagyobb ilyen lehetősége ígérkezik lenni Plaza Fitness, nyitás a világvége napján, vagy hát december 21-én lesz – kinek, hogy tetszik.

Plaza Fitness

Szembetűnő párhuzam van a világ plázái és az Agria Park tevékenykedése közt, a bevásárlóközpontok üzemeltetése ugyanis gyökeresen irányt látszik váltani – míg korábban az üzletek számán volt a hangsúly, addig újabban már a felmutatott szolgáltatások kerülnek előtérbe. Nyilván érezzük, hogy a valódi folyamat nem elsősorban az egri-, de még csak nem is az európai plázákban figyelhető meg igazán, hanem a kicsivel nagyobb társaikban, mondjuk azokban a több százezer négyzetméter bérbeadható területű óriásokban, amikben saját “villamos” szállítja a vásárlókat, vagy példa okáért, amikben komplett aquaparkok húzzák meg magukat, a dolog alapja viszont mindenhol ugyanaz. Ez pedig a kényszer, hogy pusztán a vásárlással egyre kevésbé lehet bevonzani az embereket a központokba, a talpon maradáshoz így új eszközökhöz kell nyúlni. Úgy fedett vidámparkokkal és golf pályákkal téve ezt,  mint adott esetben betelepülő TIGÁZ ügyfélszolgálatokkal, könyvtárakkal és fitnesztermekkel.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006