Skip to main content
Szabadidő

Frissült a Google térképe

By 2012. május 31.június 2nd, 20128 hozzászólás

Május 30-án frissült a Google Térkép megyeszékhelyünket lefedő területe, az első ránézésre 2012 (kommentárok alapján, második ránézésre már legalább 2011 – Sasi) kora tavaszáról származó felvétel a korábbitól nagyságrendekkel élesebben és aprólékosabban mutatja a városunkat. A frissített szakasz alsó határa az Eger végét is jelentő K2-es útnál-, felső határa pedig a valamivel Szarvaskő felett található Tardosi kőbányák vasútállomásnál lett meghúzva. Tízből kilenc olvasónknak most úgyis az lesz az első, hogy megkeresi otthonát a térképen, nekik elég IDE BÖKNIÜK és már nyílik is a weboldal :)

Szólj hozzá! 8 hozzászólás

  • Evancod szerint:

    Módfelett nyugtalanít a kérdés, hogy a „Kis Lajos utca” a patakot jelenti-e, netán a bicikli utat mellette vagy én vagyok ily’ naív és tényleg teljesen létező valóságos „út”?! :)

    • Sasi szerint:

      Érdekes, a térképet automaták rajzolják meg, és azt még fel is ismerték, hogy ott nem rendes közútról van szó, mert csak a gyalogos útvonaltervezésben enged rámenni, de hogy a Kis Lajos nevet honnan szerezték hozzá, az rejtély..

  • dalma szerint:

    Ha ez frissítés, akkor Google nagyon átveri az embereket…Velünk szemben építkezés folyik tavaly tavasz óta, itt meg még a régi, öreg, rozoga házat mutatja. Le vannak maradva egy évvel. :D

    • karakk szerint:

      Bizony ezek nem friss képek. A Bárány uszoda öltözője is áll még, pedig azt tavaly tavasszal elbontották.

  • Tóth András szerint:

    „a korábbitól nagyságrendekkel élesebben és aprólékosabban mutatja a városunkat.”

    Nekem romlik a látásom? Vagy a cikk szerzője téved?
    Pocsék a minőség. Szerintem…

    • Sasi szerint:

      A cikk szerzője sem tévedhetetlen, de azért nézd meg a példaként beszúrt lakótelepi kép jobb oldalán futó utat. A régi térképen két fehér téglalapot látsz a zebrák helyén, az újon már a csíkozás is kivehető.

  • csakegymegjegyzes szerint:

    A minőség alapvetően nem jobb, a felbontás valószínűleg ugyanaz. Nagy valószínűséggel a feldolgozó algoritmus fejlődhetett egy színhelyesebb, pixelfinomított”abb” képet eredményezve.

  • Miki szerint:

    Szerintem egyértelműen rosszabb a képminőség.