Az Érseki Palota felújításával a Lakatfal elbontásra került.

Lakatfal hallatán valószínűleg Pécsre gondolnak először a legtöbben, nem véletlen, ott található ugyanis az ország alighanem legnagyobb-, legrégebbi- és leghíresebb ilyen jellegű látnivalója. Ámde, a látnivaló nincs egyedül, mostanra a legtöbb városban dagad már valahol egy hasonló fal, persze hol nagyobb, hol pedig szerényebb gyorsasággal.

Egerben is megbújik egy ilyen kerítés az Érseki palota szomszédságában, méghozzá egy olyan forgalmas utcán, ahol naponta helyiek és turisták ezrei sétálnak el előtte. Lévén viszont, hogy nemrégiben még csak pár zálog őrizte hűen a hozzá csatolt gondolatokat, a legtöbben úgy suhantak el az “emlékhely” előtt, hogy észre sem vették azt. Ekkor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy megpróbáljuk felhizlalni az egri lakatfalat – téve ezzel mindenki előtt láthatóvá, és segítve így számtalan szerelmet és szép emléket, hogy legyőzzék az idő vas fogát.

A lakat jelentése mindig attól a személytől függ, aki felcsatolta oda. Egy dolog azonban egyezik, ez az örökkévalóság. Függetlenül attól, hogy szerelmen, barátságon, szép emléken kattant a zár, a kulcs eldobása után se idő, se ember nem fosztatja meg tőle a kerítést, és ezáltal a felcsatolót sem. A kulcsot pedig illik eldobni, csak így kap valódi erőt ugyanis a cselekedet.

 

lakatfalfacebook

 


Hírvideó a Lakatfalról (TV Eger | 2013.07.10)