Skip to main content
Fejlesztés

Májusra elkészülhet az érsekkerti sportpark

By 2021. március 17.

„A napokban megkezdődik a szabadtéri sportpark építése a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben.” – olvasható a város facebook oldalán közzétett bejegyzésben. Jobb híján ilyen forrásból tudunk csak tájékozódni, mert egy ideje nem kapunk közleményeket az önkormányzattól, ha készülnek is még egyáltalán ilyenek.

Fotó: Facebook / Eger Város Hivatalos Oldala

Az érsekkerti sportpark ötletéről legelőször 2019 áprilisában írtunk:

„A város sikeresen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál egy sportpark kiépítésére, helyszínként pedig az Érsekkertet jelölték meg. A kivitelezésért nem kell fizetnie a városnak, a park fenntartása viszont már Egerre marad a jövőben. Várhatóan ez sem lesz tetemes összeg, hiszen a telepített eszközök elméletileg vandálbiztosak. Az elnyert sportpark jellemzője, hogy:

  • minimum 150 m2 alapterületű,
  • minimálisan 15 eszköz kerül rá telepítésre, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas. Az alapzata gumi borítású és a teljes sportpark akadálymentesített.”

A készülő sportpark várhatóan javít majd valamelyest az Érsekkert megjelenésén, hiszen az egykori épített sakktábla helyén készül el, ami mostanra már igencsak nyomasztóan fest. Ennél is nagyobb érdeme lesz viszont maga a funkció, hiszen a segítségével még komplexebben lesz képes rekreációs feladatokat betölteni a park Eger életében.

A város facebook oldalán az olvasható, hogy a munkával várhatóan 1 hónapon belül végeznek, így április közepén-végén már akár tolódzkodhatunk és húzódzkodhatunk is az Érsekkert mókusainak társaságában.