Fejlesztés

Megújulhat az Eszterházy Károly Egyetem három egri épülete

By 2021. január 27.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Épületenergetikai fejlesztés keretében hamarosan megújulhat az Eszterházy Károly Egyetem három egri épülete. A munka a belvárosi “B” illetve az Almagyar-dombi “E” és “Delta” jelű házakat érinti. A folyamat még az ajánlatkérési szakaszban tart, a hirdetmény január 25-én jelent meg az ekr.gov.hu-n, a találatot ezúton is hálásan köszönjünk Olvasónknak.

Városképi szempontból a “B” épület megújulása a legizgalmasabb kérdés. A hétemeletes toronyház a Főispáni lak helyére épült még 1981-ben, aztán hogy a csere megérte-e, azt mindenki döntse el magának, részünkről mi már egészen megbarátkoztunk vele. Eredetileg Pártiskola funkcióját töltötte be, ma az egyetemhez tartozik, felső emeletein pedig tanszálloda működik. Megjelenésével a barokk belváros szélére kevésbé-, a modern fürdőnegyed mellé viszont annál jobban illik, összességében tehát mégis csak ügyes határvonalat húz a múlt és a jelen közé. Tervezői Ybl-díjat kaptak érte, egyetlen szívfájdalmunk vele kapcsolatban a színe, ez a barnás árnyalat valahogy a Líceumnál sem működött, és nem a legjobb vele a Centrum áruház sem. Ha van egy kis szerencsénk, az energetikai fejlesztést követően hamarosan színt válthat a homlokzat.

A tervezett munka keretében többek között napelemeket telepítenének, szigetelnék az épületet és korszerűsítenék a fűtést.

“A projekt az Eszterházy Károly Egyetem 3300 Eger, Egészségház utca 4. hrsz.: 6598/1 „B” épületét érinti. Az épületenergetikai beruházás hőszigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést tartalmaz a hatályos 7/2006. (IV.24.) TNM rendelet követelményszintjének való megfeleléssel, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására.
Az épületenergetikai felújítási/korszerűsítési kivitelezési tevékenység főbb mennyiségei:
Homlokzati keretállványok, fém keretvázból,
szintenkénti palóterítéssel, korláttal, lábdeszkával, 4161 m2
Függönyfal üvegezéseinek óvatos bontása 2254,7 m2
Rögzített alumínium szerkezetek üvegezése 2254,7 m2
Lapostető hő- és hangszigetelése 808,8 m2
Csapadékvíz elleni szigetelés; Tetőszigetelő rendszer készítése 1308 m2
Homlokzat hőszigetelés, üvegszövetháló-erősített
komplett hőszigetelő rendszerrel 1580 m2”

Az eredeti leírás ennél sokkal hosszabb, akit érdekelnek a szakmai részletek is, neki javasoljuk a hirdetmény letöltését a bejegyzésé végén. Ugyanebben a dokumentumban találhatók az “E” és a “Delta” épületre vonatkozó fejlesztések is.

Kapcsolódó letöltés

Hirdetmény

 

© Egrinapok.hu 2006