Skip to main content
Kereskedelem

Étterem nyílik az Érsek utcán

By 2020. október 3.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Fazola Henrik utcai korábbi helyiségéből az Érsek utca 11. szám alá költözik a Gastro Mango vendéglátóhely.

A költözés két tekintetben lehet érdekes fejlemény: egyrészről így ismét kiadóvá vált a Fazola utcai üzlethelyiség, ahová már évek óta egy brutálisan jó pincekocsmát álmodunk, és aminek egyszer meg KELL valósulnia. Másrészről pedig a Mangoval ismét lesz étterem az Érsek utcán.

Réges-régen két emblematikus vendéglátóhely is működött ezen a belvárosi szakaszon, itt volt a Vadászkürt és még régebben a Széchenyi szálló kávéháza – utóbbi hangulata fotóról nézve is bámulatos. A közelmúltban a Fald fel Amerikát próbálkozott még az utcán, de ők inkább a Kracker udvar felől és inkább kevesebb mint több sikerrel. És persze itt van még a jó öreg Alabárdos söröző is, ami máig vígan működik.

Eger-mániásként bőven látunk fantáziát az éttermi funkció visszahonosításában ezeken a szűk kis történelmi utcákon. Már egy jelképes méretű terasszal is rögtön le lehet venni minket a lábunkról, de ennek hiányában bent ülve is átjön a belvárosi hangulat, ahogy alig pár méterre látunk csak el, mert történelmi házak magasodnak fölénk az utca túloldaláról. Ezt az élményt a Forst-ház hátsó termében és a Lipóti pékség kirakati asztalainál is átélhetjük egyébként, ott is odavagyunk érte. Hogy üzletileg mennyire kifizetődő éttermet nyitni ezeken az utcákon, az nyilván más kérdés, és a Mango bérlője talán még tőlünk is kíváncsibb a válaszra, mindenesetre szurkolunk a sikeres működéshez.

Új üzletek Egerben

Ahogy lekerül egy üres üzlet kirakatából az eladást/kiadást jelző tábla, elindul az ötletelés, hogy mi nyílik ott.

De tényleg, mi nyílik ott? 

Segíts a kíváncsiskodó egrieknek, ha van információd, vagy tedd fel a kérdésedet, hogy megtudd, amit pár hónapon belül amúgy is megtudnál.

Tovább az oldalra

© Egrinapok.hu 2006