Skip to main content
Fejlesztés

Már látható a ferences templom új színe

By 2020. szeptember 28.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Az Eger Hírek mutatta meg egy facebook megosztásban, hogy az állványok visszabontásával láthatóvá vált a ferences templom új színe.

Az újonnan felvitt szürkés árnyalatokat egyelőre csak a keleti torony nyerte el, de kis fantáziával ebből már következtethetünk az egész templomra is, hogy milyen lesz majd, ha 2021 végén elkészül a munka. Itt tartunk most:

A templom felújításáról legutoljára idén nyáron írtunk. Az akkor megmutatott tervek a most látott eredménynél valamivel színesebbek voltak, papíron monitoron inkább halvány sárgának tűnt a templom, utcáról nézve most meg inkább fehérnek – persze az árnyalatok a fényviszonyoktól is változhatnak.

A ferences templom új külseje nagyon hasonlít a minorita temploméra, annak eleganciájával és letisztultságával együtt. Jót tett a falaknak, hogy már több szín látható az épületen, a sötétebb és világosabb részek az eddiginél impozánsabb megjelenést varázsoltak a homlokzatra. És meg kell említeni egy másik fontosabb változást is, mégpedig, hogy hosszú idő után toronyórákat is kapott a templom!

Ahogyan a nyári cikkünkben is írtuk, “az átfestés mellett számos egyéb beavatkozás várható még. Fúrt megoldással szigetelik a falakat – orvosolva ezzel az épület erős vizesedését, kicserélik a lábazati köveket, állapottól függően renoválják, vagy újragyártják a nyílászárókat és felújítják a tetőt is.” A munkálatok a templom belsejét nem érintik.

© Egrinapok.hu 2006