Skip to main content
Közlekedés

Június 20-tól alapmenetrend szerint közlekednek az Eger-Budapest vonatok

By 2020. június 19.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Hosszú idő után most szombattól ismét az alapmenetrend szerint, tehát korlátozás nélkül közlekednek az Eger és Budapest közötti vonatok.

A hatvani pálya felújítása már 2018-óta tart. Kezdetben csak lassabban haladtak az egri vonatok, utána megszűnt a közvetlen kapcsolat és át kellett szállni, míg nem a legrosszabb rész tavaly februárban kezdődött, amikortól is mintegy 10 hónapra teljes vágányzárat léptettek életbe. A pótlóbuszok után valódi megkönnyebbülést jelentett, amikor tavaly év végén újraindult a közlekedés, igaz, valódi alternatívát még ekkor sem jelentettek a vonatok, hiszen a munka még tartott és ennek megfelelően az egri járatok is a megszokottnál fél órával hosszabb menetidővel közlekedtek.

Másfél-két év után most visszatér a rend, szombattól ismét 1 óra 56 és 1 óra 50 perc menetidővel közlekednek a vonatok Eger és Budapest között. A pályafelújítás eredménye azonban a későbbiekben sem fog meglátszódni a menetidőn, ahogyan azt korábban már írtuk, 2021-től ugyan óránkénti vonatindulással kalkulálnak a két város között, azonban az újonnan érintett megállóhelyek miatt továbbra sem rövidül az utazás.

© Egrinapok.hu 2006