closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Június 22-én hétfőtől félpályán megnyílik az autósok előtt az Egészségház utca.

Ismeretes: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 2018 őszén indult, több mint 5 milliárd forint összköltségvetésű projekt révén bővül az egri szennyvízcsatorna-hálózat, s korszerűsítik a meglévő szennyvíztisztító szennyvízvonalát. Jelenleg forgalomkorlátozással járó munkálatok zajlanak a város több pontján, így egyebek között a Kossuth Lajos utcában és a Fellner Jakab utcában.

Az Egészségház utcában már végzett a munkával a kivitelező, de ismert, hogy márciusban beszakadt az utca közepén húzódó nagy keresztmetszetű csapadékcsatorna. Ennek helyreállítása nélkül az útburkolat rekonstrukciója sem kivitelezhető, de félpályán – a korábbi parkolósávot használva – járható a szakasz, így azt az autóforgalom előtt meg lehet nyitni.

Ez azt jelenti, hogy a tavaly ősz óta lezárt Egészségház utcába hétfőtől autóval be lehet hajtani, s így a volt Kertmozi területén található parkolóban is meg lehet állni, de az utcában gépjárművel várakozni nem lehet, és egyelőre az autóbuszok sem járnak arra, ahogyan a 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművek sem hajthatnak be.

Az utcában található üzletek ellátásának biztosítása érdekében a Klapka utca felől a pizzériáig behajthatnak a járművek. A csapadékcsatorna helyreállításának megkezdéséig, azaz várhatóan a nyári szezonban tehát újra járhatnak az autók az Egészségház utcában és a belvárosi parkolási lehetőség is bővül a Nagypréposti palota mögötti várakozóhelyekkel.

Eger önkormányzata ezúton is köszöni az érintettek, közlekedők türelmét és megértését!

© Egrinapok.hu 2006