closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

A koronavírus-járvány több olyan társadalmi csoportot is érinthet, amelyek tagjai állami, önkormányzati beavatkozások nélkül méltánytalan, vagy akár életet veszélyeztető helyzetbe kerülhetnek. Kiemelt figyelemben kell részesíteni az otthonukban élő fogyatékos embereket és családjaikat.

A 2011-es népszámlálás adatai szerint 490 578 ember, azaz a hazai népesség 4,9%-a vallotta magát fogyatékos személynek. Nemzetközi vizsgálatokra épülő szakértő becslések ezzel szemben azt mutatják, hogy a lakosság átlagosan 10%-a él valamilyen fogyatékossággal, a valós szám tehát Magyarországon is inkább az 1 milliót közelíti.

A fogyatékos emberek védelme a társadalom közös ügye. Az egri önkormányzat – összhangban az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézkedési tervével – azt kéri a egriektől, akik tudomással bírnak otthonukban élő, segítségre szoruló fogyatékos személyről, jelezzék ezt 80/200-882-es, vagy a 80/496-008-as, ingyenesen hívható zöld szám valamelyikén, vagy e-mailben a titkarsag@ph.eger.hu címen.