Skip to main content
Fejlesztés

Megújul a nővérszálló

By 2020. február 4.

Egy, összesen 4 megyeszékhelyet érintő fejlesztési csomag keretében hamarosan megújul az egri nővérszálló. Eger mellett Miskolc, Szekszárd és Zalaegerszeg kap még a jóból – olvasható az Egerhírek-en és eredetiben a Magyarépítők.hu-n.

A közbeszerzési értesítők között kutatva a munka részleteire is fény derül. A fejlesztés az épület belső tereit érinti majd, ez azért tűnik logikus lépésnek, mert a homlokzatot a közelmúltban újították fel. „Az épület formájában és állapotában jelenleg nem jól hasznosítható. A kollégiumi szállásokhoz hasonló szoba egységek nem jól idomulnak a használati igényekhez. Átalakítás során a napjainkban jellemző lakáshasználatnak jobban megfelelő lakóegységek tervezettek, zömében 1 + félszobás szobaegységek kialakításával, előtérből nyíló fürdőszoba és WC egységgel, egyterű konyha, étkező, nappali lakótérrel és külön álló hálószobával.”

A felújítás után 51 lakóegységből áll majd az ingatlan:

„A földszinten jelenleg 17 db lakóegység található, melyek megmaradnak. A földszinten a gépészeti felújításhoz szükséges építészeti felújítási munkálatok kerülnek megvalósításra, a szükséges helyeken burkolatcserékkel. Az I. emeleten 9 db 1 fős lakóegység és 8 db 2 fős lakóegység kerül kialakításra. Az I. emeleten a férőhelyek száma 25 fő. A II. emeleten 9 db 1 fős lakóegység és 8 db 2 fős lakóegység kerül kialakításra. Az I. és a II. emeleten kialakított férőhelyek száma 50 fő. A lakóegységek számához igazítottan vizesblokkok kerülnek kialakításra, az I. és II. emeleten 17-17 db új vizesblokk kerül kialakításra. A vizes helyiségek a meglévő, megmaradó strangokra illesztve kerültek kialakításra. A lakóegységekben beépített szekrényekkel biztosíthatóak a tároló és rakodó felületek. Az 1 fős lakóegységekben a konyhákban minikonyha kerül beépítésre, a 2 fős lakóegységekben konyhabútor kerül kialakításra, a kiviteli tervek részeként elkészülő asztalos konszignáció szerint, főzőlappal, sütővel és hűtőszekrénnyel. A fürdőszobákban a mosógépek későbbi elhelyezhetősége érdekében víz- szennyvíz- és elektromos kiállás kerül kialakításra.”

A kivitelezőnek 300 nap áll majd rendelkezésre a munka elvégzésére.

Kapcsolódó letöltés:

Közbeszerzési hirdetmény