closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Műszaki meghibásodás miatt nem üzemel az érsekkerti nagy jégpályát is árammal ellátó transzformátor, ami az ÉMÁSZ tulajdonában áll. Az áramszolgáltató munkatársai az új berendezést már a helyszínre szállították. A középfeszültségű kapcsolóberendezés is tönkrement, az új eszköz helyszínre szállítása már folyamatban van.

Az áramszolgáltató munkatársai készen állnak az új eszközök azonnali üzembe helyezésére, ez a munkafolyamat pár napot igénybe vesz majd, de az áramszolgáltató kiemelt feladatnak tekinti a tönkrement berendezések cseréjét és a jégpálya üzembe helyezését.

A szakemberek azt ígérik: az eszköz üzembe helyezése néhány napot vesz igénybe, azaz várhatóan a jövő hét közepén fogadhat látogatókat a jégpálya.

Köszönjük a korcsolyázni vágyók türelmét!

A jégpályáról:

Az egri közgyűlés november 21-i ülésén meghozott döntése értelmében az elmúlt szezon sikerére való tekintettel, idén is az érsekkerti salakos pályán várja a látogatókat a nagyméretű, fedett jégpálya, amely – bár a mérete ugyanakkor marad, tehát 18 x 36 méteres, azaz kb. 800 négyzetméter területű – a korábbinál modernebb lesz.

Minden iskolai tanítási napon 8 és 14 óra között az egri óvodások és iskolai csoportok részére kedvezményes áron, egy jelképes összegért, 200 forintért biztosít korcsolyázási és korcsolyabérlési lehetőséget az önkormányzat. Az új üzemeltető az Eger Stars Sportegyesület újdonsággal is kedveskedik a kezdő korcsolyázóknak, a sportág népszerűsítése érdekében bárki számára az első alkalommal ingyenes korcsolya oktatást vállalnak.