closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármesterének meghívására látogatott el Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere Gyergyószentmiklósra, december 5-7. között, a Szent Miklós Napokra.

 A hagyományosan minden évben a város védőszentje, Szent Miklós püspök tiszteletére megrendezendő programsorozaton számos baráti és testvértelepülés között Eger városa is képviseltette magát. Eger és Gyergyószentmiklós tavaly ünnepelte testvérvárosi kapcsolatának 25 éves évfordulóját. Idén az együttműködés keretében gyergyószentmiklósi diákokat látott vendégül a hevesi megyeszékhely, és az úri hímzést bemutató néprajzi kiállításnak adott otthont a Dobó István Vármúzeum.

Mirkóczki Ádám részt vett a gyergyószentmiklósi városi Dísztanácsülésen, valamint a Szent Miklós templom búcsúünnepén. Találkozott az eseményen megjelent magyarországi és helyi városvezetőkkel, valamint Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral, aki a magyar kormány képviseletében szólalt fel az ünnepségen. A szombati forraltbor-készítő versenyen Eger sátra kedvelt találkozási helyszíne volt az odalátogatóknak.