closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Eger Önkormányzata 21 évvel ezelőtt Ösztöndíj Programot alapított fiataljaink tanulmányainak támogatása érdekében, melyet minden évben két szinten, közép- és felsőfokon hirdet meg. Városunktól azok az egri lakóhelyű, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok kaphatnak ilyen jellegű támogatást, akiknél szociális szempontok is indokolják, hogy önkormányzatunk melléjük álljon. A tanulmányi ösztöndíj program felső jövedelemhatárát 2015-ben emelte meg a Közgyűlés, s azt a mindenkori minimálbérhez kötötte.

A felsőfokú ösztöndíj elnyerése mindösszesen akár 600 ezer Ft-ot is jelenthet egy-egy egri fiatal számára, hiszen felsőfokú tanulmányok esetén a pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj hárompólusú:

  • Havi tanulmányi támogatás, melynek összértéke 200 ezer Ft, s melyet 10 hónapon keresztül, 20 ezer Ft-os részletekben folyósítunk számukra
  • Egyösszegű, szintén 200 ezer Ft-os támogatás, amely abban az esetben fizethető ki a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak, ha igazolja, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül szerzett diplomával 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.
  • A harmadik pólus az a kiegészítő ösztöndíj, melyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, szintén egyösszegű, 200 ezer Ft-os támogatás formájában nyerhetnek el a felhívásban meghatározott műszaki szakok hallgatói. Ez a kiegészítés abban az esetben fizethető ki a hallgatónak, ha a fentieken túl igazolja, hogy legalább 12 hónapja megszakítás nélkül egri munkahelyen dolgozik. A kamara kiegészítő ösztöndíja önmagában is elnyerhető!

„EGER VÁROS ÖSZTÖNDIJASAI” felsőfokon, a 2019/2020. tanévben (a diákok közül heten az április 25-i ülésen, a Közgyűlés nyilvánossága előtt, Habis László polgármestertől vették át az erről szóló okmányokat, hatan tanulmányi elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni. Ők későbbi időpontban kapják meg a dokumentumokat):

 

Ssz

 

Hallgató neve

 

Intézmény neve/szak

1. Aux Eliza Eszterházy Károly Egyetem, magyartanár-könyvtáros tanár szak
2. Bagdán Zsófia Eszterházy Károly Egyetem, tervezőgrafika szak
3. Borosi Florentina Eszterházy Károly Egyetem, közösségszervezés szak
4. Egri Virág Nikolett Széchenyi István Egyetem, Zeneművészeti Kar – előadóművészet – klasszikus zongora szak
5. Erdős Katalin Bernadett Eszterházy Károly Egyetem, óvodapedagógus szak
6. Fehér Balázs Csaba Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, villamosmérnöki szak
7. Fodor Barbara Semmelweis Egyetem, általános orvos szak
8. Huszár Brigitta Debreceni Egyetem – Egészségügyi Kar, védőnő szak
9. Pajtók Odett Budapest Corvinus Egyetem, marketing mesterszak
10. Pap Olivér Iván Eszterházy Károly Egyetem – gazdálkodás és menedzsment szak
11. Seres Zsófia Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – egészségügyi mérnök
12. Szappanos Szilvia Eszterházy Károly Egyetem, rajz és vizuális kultúra, média mozgókép és kommunikáció tanár
13. Vladár Veronika Fanni Nemzetközi Közszolgálati Egyetem, nemzetközi igazgatás szak

Eger Önkormányzata legközelebb 2019 őszén, a tehetséges középiskolás diákok számára írja ki az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatot.

Fotó: Nemes Róbert