closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében („Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja” – TOP-6.7.1-15) valósítja meg a „Leromlott városi területek rehabilitációja Egerben” (TOP-6.7.1-15-EG1-2016-00001) című komplex projektet, melyhez 263 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A pályázat megvalósítása során a támogatási összegen felül az Önkormányzat összesen 23.592.994 Ft önerőt biztosít. Így a projekt teljes költsége 286.592.994 Ft.

A program részeként egy négylakásos társasház épül a Tárkányi u. 40. szám alatti önkormányzati ingatlanon. Az 1546 négyzetméteres telken a kivitelező, a Bódi-Művek Kft. és a Variabau Kft. alkotta konzorcium a mintegy 150 millió Ft értékű vállalkozói szerződés alapján elbontotta a korábbi építményt, s a beruházás végére egy korszerű elektromos és épületgépészeti felszereltséggel bíró, az utcaképbe illeszkedő, földszint + tetőér kialakítású társasházat épít. Az alapozás, és a vasalt aljzat elkészítése után megépült a földszinti falazat, jelenleg a nyílászárók fölötti áthidalások zsaluzása és a földszint fölötti födém építésének előkészítése zajlik. A napokban megkezdődött a födémelemek beemelése.

A lehető legkomfortosabb alaprajzi elrendezés várja majd a többgyermekes bérlőcsaládokat. Az 56-69 négyzetméteres lakások egyterű konyha-étkező-előtérrel, 3 szobával, közlekedővel, WC-vel és fürdőszobával, valamint a közös helyiségekben található babakocsi-, illetve kukatárolóval is rendelkeznek, s négy parkolót is kialakítunk.

Az új lakásokba olyan többgyermekes családok költözhetnek majd, akik jelenleg is benne vannak az egri bérlakásrendszerben, nincs tartozásuk és megbízható bérlőknek bizonyultak, azaz olyan családok, akik élni tudnak az új lakókörnyezet adta lehetőséggel.

A komplex projekt részeként korábban hét önkormányzati bérlakás újult meg, illetve lehetőség nyílt a Szala városrészben található közösségi ház tetőszerkezetének cseréjére, valamint 1,5 kilométernyi önkormányzati út rekonstrukciójára a Verőszala és az Árnyékszala utcában.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósulhat meg.

Fotó: Nemes Róbert