closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Karácsonykor is az ország legnépszerűbb úti céljai között a város

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Könnyid László a napokban úgy nyilatkozott: az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet. Az október 23-i és november 1-jei „nagyüzem” foglalásait követően az ünnepi foglaltság vidéken várhatóan eléri a 80 százalékot. A szállodák speciális csomagajánlatokkal készülnek az ünnepekre, ahol a gasztronómia, a hagyományos magyar ünnepi ízek mellett számtalan program várja a vendégeket. A Szállás.hu előfoglalási adataiból kiolvasható, hogy évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken: idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22-26. közötti időszakban. (Forrás: MTI)

Az október 23-i és a november 1-jei hosszú hétvégén Eger megtelt, s országos élvonalban szerepeltünk a szállásfoglalási adatokban. Fontos és örömteli hír, hogy a frissebben publikált mutatók szerint Karácsony idején sem lesz ez másként: a legnépszerűbb úti célok listáját – Budapestet követően – Hévíz, Eger és Hajdúszoboszló vezeti. A legkelendőbb szálláshelyek a 4 csillagos hotelek, a foglalások  harmada ide szól. A foglalások területi megoszlása szerint Heves megye az első!

A kiemelkedő turista vonzerők között most is ott van az Egri Vár, amely számos, 2018-as kimutatásban volt már az ország top turisztikai attrakciója.

Habis László polgármester a hírhez kapcsolódóan közölte:

Eger fejlesztése, a város vonzerejének, attrakcióinak folyamatos növelése, bővítése stratégiai célunk. Ezért újítottuk meg 2012 év 2014 között a történelmi belvárost és ezért folytatjuk ezt a munkát további közterületek megújításával, többek között a csodálatos Eszterházy tér újjászületését jelentő beruházással. Ezért dolgozunk azon, hogy Eger kiemelt turisztikai térséggé váljék, s ezért fejlesztjük folyamatosan fő értékünket, az Egri Várat is. Ugyancsak ez az oka a Szépasszonyvölgy tervezett megújításának, valamint a fürdőkörnyéket érintő, „vizes beruházásainknak”. Erről szól a termálfürdő korábban elvégzett, szezonalitást csökkentő felújítása és bővítése, s ugyancsak ezt a nagyobb célt szolgálja az egri termálvíz bázishoz kapcsolódóan tervezett beruházásunk. Utóbbival állandó vízhozamot, üzembiztonságot nyújtunk fürdőink és a wellness szállodák számára, s egyben lehetőséget is teremtünk a szolgáltatások bővítésére.

Eger versenyképességéért, s így az egri gyermekek, fiatalok jövőjéért, helyben maradásáért, boldogulásáért is dolgozunk akkor, amikor folyamatosan szépítjük, csinosítjuk, gazdagítjuk városunkat, közterületeinket, patinás műemléki épületeinket és közben százával  teremtünk munkahelyeket, összefogásban a a vállalkozói szektorral.

Nincs egri jövő, ha csodálatos értékekkel bíró lakhelyünkre nem úgy tekintünk, mint egy fejlődő, modern, 21. századi városra. Jó látni, hogy ezen erőfeszítéseinket méltányolja a kormányzat, s az ily módon az önkormányzathoz érkező plusz források tovább gazdagítják a következő időszak egri fejlesztéseit. Mindez Eger polgárainak érdekét szolgálja, növeli városunk vonzerejét és megtartó erejét.

Azt, hogy Eger továbbra is töretlenül népszerű legyen a kikapcsolódást, feltöltődést kereső turisták körében, a hosszútávú fejlesztési stratégiánk megvalósításával és a magas minőséget nyújtó egri szolgáltatókkal közösen tudjuk biztosítani – emelte ki Habis László.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..