Skip to main content
Közlekedés

Mobiliti töltőállomások létesülnek Egerben

By 2018. december 19.2 hozzászólás

Az utóbbi napokban több parkolót is elkerítettek és zöldre festettek a belvárosban, utalva rá, hogy itt minden bizonnyal elektromos töltőállomás létesül hamarosan.

Mostanra a kivitelező nevét is feltüntették, a töltőpontok a Mobiliti rendszeréhez tartoznak majd.

„A Nemzeti Közművek cégcsoportba tartozó, NKM Mobilitás Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a földgázüzemű és elektromos közlekedés hazai elterjesztésében aktívan közreműködjön. A Nemzeti Közművek a környezetbarát közlekedés fejlődését előmozdító tevékenységét Mobiliti márkanév alatt végzi, ideértve mind a sűrített földgáz, mind a villamos energia alapú töltő-szolgáltatását.”

Eddig két ilyen parkolóval találkoztunk a belvárosban, a Klapka György utcán – ez látható a képen, illetve a Domus parkolóban – ez nem látható képen. A töltőállomások háttere egyelőre nem ismert, még nem volt szó róla, hogy kinek a megrendelésére készülnek, és, hogy hogyan fognak működni, fizetősek lesznek-e. A város 2016 végén döntött, hogy a Jedlik Ányos Terv keretében pályázatot nyújtana be 5db elektromos töltőállomás kialakítására. Az ott megjelölt helyszínek között nem szerepelt a Klapka György utca, a Domus parkoló viszont igen, így akár ennek a pályázatnak a megvalósulását is láthatjuk éppen. Ha esetleg így van, akkor érdemes nyitott szemmel járni az alábbi pontokon is, hiszen anno ide terveztek még töltőállomásokat:

  • Bajcsy-Zs. utca 3. számmal szemben a Líceum mellett – fizető várakozóhely;
  • Hadnagy utca 16. szám előtt – Mocsáry L. utcai kereszteződés – ingyenes parkoló;
  • Malomárok utca 25. számmal szemben – Felsővárosi sportpálya bejárata mellett – ingyenes parkoló;
  • Knézich K. u. 40. – kórházzal szemben – jelenleg zúzottköves – fizető várakozóhely.

Egerben az első elektromos töltőpont a Katona téri parkolóház földszintjén kapott helyet még 2016-ban, azóta már a Vincellériskola utcán, és város két Penny szupermarketénél is létesültek ilyen oszlopok, utóbbiak az áruház beruházásaként. A Mobiliti rendszere hozzánk legközelebb a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotelnél található meg.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás