Skip to main content

Advent és a földkerekség legszebb Ünnepe, a Karácsony közeledtével a kicsik már várják a Mikulást és egyben az igazi téli élményeket. Az egyik ilyen a jégpályára lépés, a közös játék, az önfeledt csúszás lehetősége. Eger Önkormányzata évről évre ingyenesen biztosítja ezt a 12 év alatti apróságok számára az Eger Advent programjaihoz kapcsolódóan: a helyszín idén is a Végvári Vitézek tere. A létesítményt az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI) üzemelteti.

A 211,5 m 2 területű, szintetikus anyagú pálya leginkább a korcsolyázni tanuló apróságok számára nyújt remek lehetőséget arra, hogy szabad levegőn sportoljanak. Az EKVI 60 pár korcsolyával rendelkezik, melyet ingyenesen bocsát a korizni vágyó gyermekek rendelkezésére, míg a kísérő, 12 év feletti, nagyobb testvérnek, vagy szülőnek lábzsákot adnak a helyszínen.

Az üzemeltető fontos kérése, hogy a csúszni vágyó gyermekeknél legyen kesztyű és azt viseljék is, amikor a létesítménybe lépnek. Jégpályán, különösen tanulópályán mindenképpen szükséges a kéz védelme. A felületet rendszeresen kezelik a csúszást elősegítő, egyébként környezetbarát anyaggal, – a kényelmetlenségek elkerülése érdekében – ezért is fontos a kesztyű megléte és használata.

Az egri, belvárosi mini jégpálya az adventi vásár nyitónapján, november 24-én, szombaton már 10.00-órakor megnyitja kapuit és egészen december 31-én 13.00 óráig várja a családokat. A köztes időszakban minden nap 19.00 óráig tart nyitva a létesítmény, csupán december 24-25-én tartanak szünnapot.

A sátorral fedett városi műjégpálya terveink szerint december 1-jén nyit az Érsekkertben.

Habis László polgármester nyilatkozata:

Arra biztatok minden egri családot, hogy az adventi eseményekre érkezve éljen az önkormányzat és intézményei, vállalatai által biztosított lehetőségekkel. Próbálja ki, milyen élmény a gyermekek számára az önfeledt csúszás, vagy épp az első korcsolyás szárnypróbálgatás! A Végvári vitézek terén felállított, ingyenesen látogatható gyakorló- tanuló jégpálya mellett a Városházán is tárt kapukkal – és nem utolsó sorban barátságos meleggel – várjuk a gyermekeket és szüleiket. A földszinti rendezvénytermet felkeresve – november 24-e és december 23-a között – a Jégpalota varázslatos világa tárul eléjük, ahol több korosztály is megtalálja a számára kedves elfoglaltságot. Karácsonyig vár mindenkit a Sütiműhely, a Meseláda és még számos ünnepi különlegesség, december 9-én pedig a Mikulással fotózkodhatnak a Jégpalotában.