closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már elavulhatott.

Az egri, Köztársaság téri óvoda épülete leromlott állapotú, palatetős építmény, amely már nem felel meg a kor követelményeinek. Eger Önkormányzata két új óvodát épít, ezek közül egyet a Lajosvárosban egy új helyen, a Pozsonyi utcában, a Köztársaság téri óvoda helyén pedig egy új épület áll majd: a kor színvonalának minden tekintetben megfelelő egészségügyi központtal gazdagítjuk a déli városrészt. Minden átszervezés és szükségszerű megoldás ehhez a három elemből álló, mintegy 1,3 milliárd Ft-os összértékű fejlesztés-sorozathoz kötődik. Az önkormányzat a Lajosvárost érintő két (összesen több mint 810 millió Ft értékű) beruházás létrejötte érdekében 100 milliós hitelfelvételt is vállal.

Az új, komplex egészségügyi központot 350 millió Ft felhasználásával építjük fel, itt kap helyet két felnőtt- és két gyermekorvosi körzeti rendelő, valamint egy védőnői tanácsadást ellátó szakmai csoport. A bontási-építési munkálatokat a szerződés szerint el lehetne kezdeni, ehhez azonban szükséges a Köztársaság téri ingatlanban működő óvoda négy csoportjának megfelelő elhelyezése, a közelben.

Erre – a szülők kérésének megfelelően – az Ifjúság úti óvoda épülete nyújthat ideiglenes megoldást, ahol változatlan összetételben, a legkisebb csoportbontás nélkül elfér valamennyi gyermek. A kicsikről természetesen minden esetben a megismert, megszokott óvónők gondoskodnak majd. Az átmeneti időszak legfeljebb 1,5 évig tart, amíg – mintegy 466 millió Ft-os beruházással – felépítjük az új lajosvárosi óvodát a Pozsonyi úton. A beruházáshoz szükséges forrás-átcsoportosításról a kormány hoz döntést, ez a folyamat a következő hetekben zárulhat le.

A felsorolt fejlesztések stratégiai jelentőségűek a lajosvárosiak számára. A városrész orvosi rendelői általában társasházak aljában működnek, adottságaikból fakadóan nem képesek arra, hogy 21. századi színvonalon lássák el az érintett egri lakosokat. A gyermekek korszerű ellátása, az új óvodák építése ugyancsak kulcskérdés, ha a város megtartó erejéről, az Eger számára oly fontos, családbarát gondolatról és élhető városról beszélünk.

Tudjuk, hogy minden szülő számára a legfontosabb az, hogy legféltettebb kincsét, a gyermekét jó kezekben és jó körülmények között tudhassa. Eger Önkormányzata ezért újította meg az elmúlt hét év során a város valamennyi bölcsődéjét. A teljes felújítás és férőhely-bővítés elsőként Lajosvárost érintette, majd további három egri bölcsődét emeltünk a 21. század színvonalára. Óvodáinkban ugyancsak végeztünk jelentős felújításokat.

Most lehetőségünk van teljesen új gyermekintézmények építésére, s ezzel arra, hogy a jövő építésében a gyermekek, a családok és nem utolsó sorban az óvodai dolgozók számára legjobb megoldást válasszuk.

A következő napokban minden szülővel egyeztet az önkormányzat illetékese, hiszen fontos számunkra, hogy a gyermekes családok és az óvodai dolgozók számára is megnyugtató megoldást találjunk. Eger Önkormányzata valamennyi dolgozót tovább foglalkoztat, az átszervezés tehát nem jár létszámcsökkentéssel.

Az érintett gyermekeket a város legkorszerűbb óvodája várja majd. A fentiek tekintetében kérjük a szülők és valamennyi érintett óvodai dolgozó együttműködését és megértését.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Kovács Gábor szerint:

    A ‘szülők kérésének megfelelően’ ?????????????? Azt hiszem más rendezvényen voltak. Most pedig technikai okokra hivatkozva inkább lemondják az egyeztetést a szülőkkel és kiadnak egy ilyen közleményt. Nem tudom mi a problémájuk. Egyszerű a feladat: megépítik az új óvodákat, átköltöznek a gyerekek és már építhetik is az egészségcentrumot. Gondolom ha az óvoda építése csúszhat akkor az egészségcentrumé is, ráadásul az senkit nem érint kellemetlenül, ha már eddig kibírtuk. Egyébként az ‘óvoda épülete leromlott állapotú, palatetős’ …stb szerintem nem 2018 októberében lett ilyen hirtelen.

  • Kovács Gábor szerint:

    Elnézést, nyilván szeptembert akartam írni, hisz októberben már le lesz bontva az óvoda.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..