Fejlesztés

Javulhat a Szent János utca megjelenése

By 2018. szeptember 14.
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már elavulhatott.

Bár az utóbbi időben már mintha néminemű javulást tapasztalhatunk volna Eger belvárosában az épületek állapotát illetően, a házak többsége még mindig ütött-kopott homlokzattal csúfoskodik. Szeptember 17-i ülésén a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság most újabb 4 társasház külső felújításának támogatásáról dönt, ha odaítélik a támogatást, a házaknak pedig valóban sikerül is elvégezniük a munkát, akkor legalább még ennyivel rendezettebbé válhat a városunk.

A támogatások nyertese a Szent János utca lenne, két érintett ingatlan is itt található, konkrétan az 1-es és 13-as számról van szó. Ez az utca két szélét jelenti, soha nem találnánk ki, de az 1-es az első ház, a 13-as pedig az utolsó. Mindkettő kegyetlen állapotban leledzik jelenleg, főleg a 13-as, felújításuk nagyon sokat dobna az utcaképen és egyben a belváros megjelenésén is.

A Szent János utca 13. ma

Az 1-es számot viselő, helyi védettséget élvező épület homlokzatfelújítást tervez 10,2 millióból – ebből másfelet adna a város. A 13-as számú műemlék épületnél nagyobb a baj, ott homlokzat felújításra, homlokzati elemek javítására és tetőjavításra is készülnek, összesen 22,5 millió forintból, amiből 2,5-öt adna a város.

A két említett ingatlan felújítása a legfontosabb, de azért említsük meg a maradék kettő, támogatásra javasolt házat is:

  • a Széchenyi utca 9. homlokzat és kapualj felújításra készül 4,3 millió forint értékben
  • a Rákóczi Ferenc utca 50-64. pedig homlokzati elemek felújítását tervezi 6,8 millió forintból

Ha nem is egyik napról a másikra, szépen-lassan azért hátha csak kikupálódnak a házaink is. Érdeklődőknek a bejegyzésé végén még mutatunk egy linket a forrásként használt előterjesztés letöltéséhez.

Kapcsolódó letöltés

Bizottsági előterjesztés

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..