closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” (TOP-6.4.1-15) című felhívásra, amelynek során az „Eger, Malom út fenntartható városi közlekedésfejlesztése ” (TOP-6.4.1-15-EG1-2016-00002) című projekt megvalósításához bruttó 72 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A projekt célkitűzése egy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztés megvalósítása, amely hozzájárul az élhető városi környezet kialakításához. A projekt hozzájárul, hogy minél többen válasszák a napi utazások során a gyalogos, kerékpáros vagy közösségi közlekedési módot a városban.

Az élhetőbb városi környezet megteremtése érdekében a projekt konkrét célkitűzése, hogy a Malom utcában meglévő kapacitás kihasználásával korszerűsítse, fejlessze a város parkolási rendszerét. A vízelvezetési munkálatokkal is együtt járó beruházás eredményeként a korábban zúzottköves területen létrejön egy kulturált, minden évszakban komfortosan használható, több mint 60 férőhelyes, ingyenes parkoló – mindez Eger történelmi belvárosától és a kórháztól mintegy 10 perces sétára.

A projekt keretén belül Egerben a Malom utcán egy 758 m2-en aszfaltozott burkolatú parkoló kialakítására kerül sor, amely összesen 62 db személygépkocsi befogadására alkalmas. Az esélyegyenlőségi szempontokat is figyelembe véve 2 db akadálymentesített várakozóhely kerül kialakításra. Tekintettel arra, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlan közvetlen közelében két oktatási intézmény is megtalálható, a nagy gyalogos forgalom miatt különösen fontos a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, amelynek érdekében figyelmeztető táblák kerülnek kihelyezésre, valamint útburkolati jelek, illetve a Malomárok utca és Malom utca forgalmas kereszteződésében külön „Veszélyes forgalmi terület” felfestés készül. A projekt része még összesen 710 m hosszan felfestett kerékpárforgalmi létesítmény kialakítása, amely bekapcsolódik a város már meglévő kerékpárút-hálózatába. A felfestés érinti a Malom utat, a Malomárok utcát és a Ráckapu teret is.

A beruházás megvalósítása hozzájárul az élhetőbb városi környezet megteremtéséhez Eger városában, valamint a városközponti területeken áthaladó gépjárműforgalom mértékének és sebességének csökkentéséhez, amelynek eredményeként a CO2 kibocsátás csökken.

A projekt keretén belül megvalósul a gyalogos közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampány is, amely különféle információs kiadványok készítését, kiadását foglalja magában.

A munkálatok várhatóan 2018 októberéig tartanak.

A kivitelezés ideje alatt tisztelettel kérjük a lakosság és a vállalkozók türelmét és együttműködését, hiszen a beruházás mindannyiunk közös érdekeit szolgálja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósulhat meg.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .