Év végéig nem járnak közvetlen vonatok Eger és Budapest között

By 2018. augusztus 21. Közlekedés
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Meglepő fordulattal találkozhattak, akik a vonatok menetrendjét böngészték mostanában: szeptember 9-től november 15-ig megszűnik ugyanis a közvetlen vasúti összeköttetés Eger és Budapest között.

Jelenleg 8-8 közvetlen vonat jár a két város viszonylatában, a menetrend szerint ezekből csak az Egerből 4:30-kor, Budapestről pedig 4:38-kor induló marad meg a folytatásban. A kieső vonatok továbbra is a megszokott időpontokban indulnak, tehát Egerből minden páratlan órában, ezek viszont szeptembertől már csak Füzesabonyig közlekednek. Itt jellemzően 3 perc van átszállásra a következő, Budapestre tartó IC-re. A menetidő érdemben nem növekszik, az út továbbra is 2 órát vesz igénybe, illetve nincs változás a jegyárban sem.

A jelenleg zajló pályafelújítási munkák miatt az idei év nagy részében módosított menetrenddel- és többször jelentős késéssel közlekedtek az egri vonatok Budapestre. November közepétől a jelenlegi menetrend-információ szerint visszaállhat a rend.

Kapcsolódó letöltés:

Vágányzári információ

Szólj hozzá! 10 hozzászólás

 • Attila Solti Attila Solti szerint:

  Menetido nem no es 2ora? Hat mar most is 2ora25perc :D

 • Balázs Kovács Balázs Kovács szerint:

  Nem tudtam mi hiányzik…

 • Teo szerint:

  Már várom, hogy a vasúti személyszállítás liberalizálása után ne csak a máv legyen….balkán

 • Lőrinczné Sarolta Lőrinczné Sarolta szerint:

  Ha fel kell újítani a pályát, akkor fel kell újítani a pályát…

 • Erika Kelemen Erika Kelemen szerint:

  November közepén van év vége??? A cím és a cikkben lévő időpont valahogy az én olvasatomban nem egyezik.

 • Henriett Molnárné Csontos Henriett Molnárné Csontos szerint:

  Unió! Visszafelé fejlődünk!

 • Máté Szávu Máté Szávu szerint:

  Én csak azt nem értem, hogy ha a pályafelújítási munkák miatt kell megszüntetni a közvetlen járatokat, mennyiben zavarja kevésbé a munkát,ha az ugyanannyi darabszámú vonat budapest helyett csak füzesabonyig megy, és onnan átszállva egy másik vonat közlekedik?

 • Névtelen szerint:

  De változhat a jegyár ugyanis az IC pótjegy vonatonként változik.

 • K. Jani szerint:

  Szerintem megérdemli Eger. Jelentéktelen város, ez bizonyítja, hogy az M3-as is messze került anno, amikor tervezték, illetve csak most kapott bekötő utat.
  Persze szeretik úgy jellemezni mint valami turista várost, de nem egy nagy cucc, kijössz egy napra és húzol vissza. (Ezért sem értem miért kell a bekötő útra költeni. Az ipari parkjából is eljöttek anno páram a Bosch-t is bezárják, szóval minek feleslegesen erre a városra költeni)
  Vonat meg hát nem is nagyon kellene, nagyon rossz a bekötő vasútja a 80-asba. Budapest-Miskolc útvonal gyorsabb mint Eger felé.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..