Fejlesztés

Barnás színárnyalatban születik újjá az egykori Helyőrségi klub

By 2018. július 26. 3 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Többször is írtunk már az egykori Helyőrségi klub sorsáról a Kossuth Lajos utcán. Legelőször még 2015-ben szólt róla egy bejegyzésünk annak apropóján, hogy akkor költözött ki belőle a Vörösrák étterem. Az épület jövőbéli funkciója már akkor is körvonalazódni látszott, de innentől egészen 2018. július közepéig kellett várni, hogy már a munka megkezdéséről adhassunk közzé egy önkormányzati közleményt. A tájékoztató kapcsán kutakodtunk kicsit a tervekért, és aki keres, az talál, pár percen belül már tudtuk is, hogy mit várhatunk az épülettől, ezt mutatjuk most meg az érdeklődőknek.

A betöltött funkcióról még mindig csak támpontok vannak, ilyen tekintetben nyilván még nagyon korai fázisban járunk. Annyit tudunk, hogy:

“A Helyőrségi Klub (HEMO) jelenleg üresen áll. Az épület állapota erősen leromlott, teljes rekonstrukciója indokolt. Itt bővítéssel járó átépítési-, átalakítási- és felújítási munkákat végzünk azzal a céllal, hogy az utcai szárny teljes felújításával ún. Családbarát „Varázskönyvtár” (földszint + emelet) jöjjön létre, míg az udvari szárny rekonstrukciójával (és a bontásokat követő új bővítéssel) önállóan működő, Családbarát kávézót alakítsunk ki. Az udvar is megújul, a térburkolat után megmaradó telekrészen új, füvesített és játszótérként is funkcionáló kert várja majd az egrieket.”

– Forrás: egy kegyetlen jó egri blog, mi csak ezt szoktuk olvasni

A belső hasznosítás kapcsán korábban még az is felmerült, hogy a Nagypréposti palota (szintén belátható időn belül várható) felújításának idejére ide költözik majd átmenetileg a Bródy Sándor könyvtár is. Hogy ezzel azóta hogy állnak, nem ismert, de a lényeg egyelőre most úgyis csak annyi, hogy kívülről hogy fest majd az egykori HEMO. A címben lelőttük a poént, barna lesz.

Látványterv: GRAFIT 37 Építész Iroda Kft

A munka izgalmasabb, bár utcáról nem látható eleme az épület hátsó részének építése lesz, ezt egészen modern formában, sok üveggel és fehér, citromsárga, narancssárga falakkal álmodták meg.

Látványterv: GRAFIT 37 Építész Iroda Kft

A ház a hozzá kapcsolódó kávézóval együtt akadálymentes lesz, ennek érdekében egy lifttel bővül a régi szárny. A munka részét képzi továbbá az utcai kapu felújítása, illetve az ingatlan kertjének a rendezése is. Nagyon érdeklődőknek mutatunk még olvasnivalókat, a tervező a GRAFIT 37 Építész Iroda Kft volt, forrásként az önkormányzat közbeszerzési eljárási anyagát használtuk fel, ez a teljes dokumentum (224MB!) ide kattintva tölthető le.

Kapcsolódó letöltések:

Műszaki leírás Tervezett földszinti alaprajz Tervezett emeleti alaprajz

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..