Fejlesztés

Emlékpark létesül az Egészségház utcai tömbbelsőben

By 2018. május 15.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Egyre több kezdeményezés érkezik az önkormányzathoz civil szervezetektől, intézményektől és magánszemélyektől emlékfák ültetése tárgyában, ezért a város létre kíván hozni egy erre a célra alkalmas területet Egerben. A választás az Egészségház utcai tömbbelsőre esett, ahol jelenleg is egy kellemes kis park található. A téma a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság május 14-i ülésén szerepelt 15. tájékoztatóként.

A tervezett emlékpark helyszíne

Az emlékpark tervét Karádi Gábor tájépítész készítette. “Az Egészségház utcai tömbbelsőben, a szobor környezetében félköríves vonal mentén kerültek kijelölésre a facsemeték. Az ültetésre javasolt fafajokat, valamint az emlékfák mellé elhelyezhető táblák leírását a terv tartalmazza. A tervek szerint az emlékfák elé 4 mm vastag bronz lemezre kerülnek a feliratok, melyet 10 cm átmérőjű rozsdamentes acél oszlopra szerelnek 40 cm magasságban.”

A tervet olyan minőségben mellékelték, hogy azt akár mi is rajzolhattuk volna, de a leírás alapján azért össze lehet rakni, hogy ha ez az elképzelés valósul meg, akkor mire számíthatunk a tömbbelsőben, Szabó László szobra körül. Jelentős változás nem történik, 17 fával több lesz a házak közt és így még jobb hangulata lesz majd a parknak, ami az apró bronztábláktól egy kis többlettartalmat is kap várhatóan.

Kapcsolódó letöltések:

Bizottsági tájékoztató Tervrajz

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..