Fejlesztés

Emlékpark létesül az Egészségház utcai tömbbelsőben

By 2018. május 15.
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Egyre több kezdeményezés érkezik az önkormányzathoz civil szervezetektől, intézményektől és magánszemélyektől emlékfák ültetése tárgyában, ezért a város létre kíván hozni egy erre a célra alkalmas területet Egerben. A választás az Egészségház utcai tömbbelsőre esett, ahol jelenleg is egy kellemes kis park található. A téma a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság május 14-i ülésén szerepelt 15. tájékoztatóként.

A tervezett emlékpark helyszíne

Az emlékpark tervét Karádi Gábor tájépítész készítette. “Az Egészségház utcai tömbbelsőben, a szobor környezetében félköríves vonal mentén kerültek kijelölésre a facsemeték. Az ültetésre javasolt fafajokat, valamint az emlékfák mellé elhelyezhető táblák leírását a terv tartalmazza. A tervek szerint az emlékfák elé 4 mm vastag bronz lemezre kerülnek a feliratok, melyet 10 cm átmérőjű rozsdamentes acél oszlopra szerelnek 40 cm magasságban.”

A tervet olyan minőségben mellékelték, hogy azt akár mi is rajzolhattuk volna, de a leírás alapján azért össze lehet rakni, hogy ha ez az elképzelés valósul meg, akkor mire számíthatunk a tömbbelsőben, Szabó László szobra körül. Jelentős változás nem történik, 17 fával több lesz a házak közt és így még jobb hangulata lesz majd a parknak, ami az apró bronztábláktól egy kis többlettartalmat is kap várhatóan.

Kapcsolódó letöltések:

Bizottsági tájékoztató Tervrajz

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..