closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Ne higgy el mindent, amit az interneten olvasol! Április elsején kiváltképp ne!” – Albert Einstein

Még március közepén volt hír, hogy a Gárdonyi térről átkerült a világító Eger felirat a Dobó tér közepére. Bár a költöztetést kezdetektől egy átgondolatlan húzásnak éreztük, úgy tűnik, hogy meg kell szoknunk a látványt, még idén nyáron állandósítják ugyanis a feliratot a Dobó szobor helyén.

A város közleményéből kiderül, hogy a döntés helyi lakók kezdeményezésére született meg. Ahogy írják: “kizárólag pozitív visszajelzést kaptunk a Dobó téri Eger felirat kapcsán, a lakosok egyöntetűen a szívükbe zárták a színesen világító művészeti alkotást. A március végi közgyűlésen emiatt döntöttünk a felirat véglegesítéséről, bízva benne, hogy az attrakció tovább erősíti majd Eger minőségi kínálatát.”

A felirat a jelenlegi Dobó szobor helyére kerül, várhatóan már július elején. A szobor eltávolítása több okból is szükségessé vált, egyrészt, mert zavarja a felirat fotózhatóságát, másrészt pedig, mert elavultságával nem méltó már az eleganciát sugalló főtér díszítésére. A szobrot anyagáron kívánja értékesíteni a város, a bevételből pedig a feliratot kívánják fejleszteni, hogy a jövőben zenélni is tudjon az alkotás.