closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

„Vörös kód riasztást” adott ki Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől, a várható extrém hideg miatt. (MTI)

Eger MJV Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a napokban várható, igen hideg időjárásra való tekintettel az alábbi intézkedésekkel segítjük a rászorulókat:

Akinek segítséget jelent, ha fűtött helyiségben zsíros kenyeret és forró teát fogyaszthat, az a Tulipán téri Gondozói házban ezt megteheti. Itt bárki nappal is tartózkodhat, melegedhet. Amennyiben a rászorulók létszáma ezt indokolja, úgy – hasonló céllal – megnyílik az ellátásra szorulók előtt a Szvorényi utca 69. szám alatti, volt általános iskola épülete is, együttműködésben a Főegyházmegyei Karitász Központtal.

Kérünk mindenkit, aki segítségre szorulót lát, hogy a nap bármely órájában hívja a 30/401-0107-es telefonszámon az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény ügyeletes szociális munkását. A szakemberek a hidegre való tekintettel nem csupán ügyeletet tartanak, hanem e hétvégén is az utcán dolgoznak majd. A fenti mobilszám hiányában az ismert segélyhívó számok egyikét (pl. 112) is tárcsázhatjuk. A lényeg az, hogy figyeljünk egymásra és segítsünk, ha bajba jutott, veszélyben lévő embert látunk Eger utcáin. Ezzel – szó szerint – életet menthetünk.

A Vöröskereszt a mai napon (február 23. péntek) takarót, meleg ruhát, meleg teát, zsíroskenyeret, illetve konzervet osztottak a hétvégére a rászorulóknak. Legközelebb február 26-án, hétfőn 8.45-kor, a megszokott helyen, a Klapka u. 9. szám előtt kínálnak forró teát és zsíros kenyeret, s ezt a segítő tevékenységet minden munkanapon végzik Egerben, március 31-ig.

Eger Önkormányzata szociális intézményén keresztül – és minden illetékes szervvel együttműködve – igyekszik jól koordináltan, kielégítő módon gondoskodni a segítségre szorulókról. Ehhez kérjük a média nagyon fontos közvetítő munkáját, valamint valamennyi egri lakos támogatását.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..