Önkormányzati közlemény

Egeré a legtöbb munkahelyet teremtő beruházás

By 2018. február 22.
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Habis László bejegyzése.

„Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata” díjat vehette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől és Ésik Róberttől, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnökétől az egri ZF Hungária Kft. két ügyvezetője, Őszi Csilla és Markus Schleier. A Nemzeti Befektetési Ügynökség által alapított „Az év befektetője” kitüntető díjakat hét kategóriában osztják ki, így ismerik el azon vállalatokat, melyek elkötelezett tevékenységükkel kiemelten járulnak hozzá a magyar a gazdaság fejlődéséhez. Az egri sikerre való tekintettel magam is részt vettem a február 21-én, a Pesti Vigadó dísztermében tartott díjátadó rendezvényen.

A HIPA honlapján közölt méltatás:

„Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata: ZF Hungária Kft., Eger
A világ egyik legjelentősebb járműipari beszállítója, a német ZF közel 100 millió euró értékben bővíti egri egységét, melynek eredményeként 770 új munkahely jön létre. A ZF hajtástechnikai rendszerekkel foglalkozó egysége, a Car Powertrain Technology –„Személygépjármű divízió” bővül Egerben.
A gyártóegységben haszongépjárművekhez készülnek manuális és automata sebességváltók 1996 óta. A váltógyártáshoz kapcsolódó több évtizedes tapasztalat, a kiváló szakemberek és a remek infrastruktúra rendelkezésre állása – ezek voltak a ZF döntésének meghatározó tényezői.
A jelenleg 1000 fős vállalat a beruházással dolgozói létszámát majdnem megduplázza 2019-ig.”

Számos gratulációt fogadhattunk szerda este a magyar gazdasági élet kiemelkedő személyiségeitől, s ez úton magam is őszinte szívvel gratulálok Eger meghatározó ipari vállalata vezetőinek. Büszke vagyok arra, hogy ebben a hatalmas jelentőségű, csaknem 800 új egri munkahelyet teremtő fejlesztésben a ZF partnere lehetünk. Büszkeséggel tölt el, hogy a 2017-es évben Eger valóban kiemelkedett: a legtöbb munkahelyet teremtő beruházás a mi városunkban valósult/valósul meg.

Ma ott tartunk, hogy már áll a 40 ezer négyzetméteres gyárcsarnok, áprilisban pedig a gépbeszerzés és telepítés is megvalósul a ZF Hungária új, egri gyártóegységében. A cég már felvett több száz munkavállalót, s ez a folyamat tovább folytatódik ez évben.

A kiemelkedő munkahelyteremtéshez Eger Önkormányzata jelentős támogatást nyújtott, valamint saját beruházásban valósítottuk meg azokat az infrastruktúra-fejlesztéseket, melyek lehetővé tették a beruházás elkezdését. Épül a déli iparterületet feltáró út, felújítjuk a nagyon fontos ipari útvonalat jelentő Külsősor utcát, a munkavállalókat segítendő buszöblök épülnek, valamint az ipari terület kerékpárút-hálózatának fejlesztésén is folyamatosan dolgozunk.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség rendezvényének és a kiosztott díjak rangját jelzi az is, hogy a hétből egy kategória „Az elmúlt 25 év beruházója” elnevezésű különdíj, melyet az Audi Hungária Zrt. képviselője vett át, míg „Az év legnagyobb volumenű bővítéséért” járó elismerést a MOL Petrolkémiai Zrt. kapta.

Egert tehát február 21-én a legjobbak között emlegették a fejlesztésben érdekelt gazdasági szereplők között, s mindez egy remek partneri kapcsolat és hosszú évek munkájának gyümölcse. További sikeres folytatást kívánok mindannyiunknak!

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..