closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Habis László polgármester közleménye.

Izrael Állam magyarországi nagykövete, Yossi Amrani látogatott ma Egerbe. A diplomata megtekintette az Érseki Palotát, a Bazilikát és a várat, valamint informális találkozón vett részt az egri Városházán, Habis László polgármester irodájában.

Eger polgármestere a nagyköveti látogatás kapcsán elmondta:

Nagykövet úr a beszélgetés során kifejtette, hogy sokszínű és értékes városnak tartja Egert. Mint fogalmazott, lenyűgözi, hogy egy 54 ezer lakosú városban ennyi szellemi és kulturális érték, turisztikai vonzerő, s emellett meghatározó gazdasági potenciál összpontosuljon.

Yossi Amrani nagykövet úr jelezte, hogy néhány hónap múlva ismét szeretne Egerbe látogatni, s ennek kapcsán közreműködésemet kérte. A cél az, hogy következő találkozásunk alkalmával olyan egri gazdasági szereplőkkel is találkozhasson, melyek érdekeltek lehetnek az izraeli üzleti együttműködésekben. Itt elsősorban az egészségipar és a víziközmű-szolgáltatás került előtérbe a beszélgetésünkben.

Kiemelte továbbá, hogy az Eszterházy Károly Egyetemmel is szeretné felvenni a kapcsolatot, hogy elinduljon a közös gondolkodás a fiatalokat érintő, valamint kutatási és kulturális együttműködések kapcsán. Ígéretet tettem arra, hogy segíteni fogom ezt a többoldalú kapcsolatfelvételt.

Külön öröm volt számomra, hogy Izrael Állam budapesti nagykövete az Egerben szerzett tapasztalatok alapján világszínvonalúnak nevezte az egri gasztronómiát.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..