Wass Albert nevét kapná meg egy Farkasvölgy utcai park

By 2017. november 24. Fejlesztés
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

“Egerben, a Farkasvölgy utcában, az óvoda előtti parkban 2015. júniusában avatták fel Wass Albert mellszobrát. A szobrot környező terület „Wass Albert tér”-re történő elnevezésére Bodnár Ignác képviselő úrtól érkezett javaslat, kezdeményezés.” – kezdi bevezetőjét a november 30-i közgyűlés 23. előterjesztése. Ezzel a lényeget már tudjuk is, tehát ezt a nevet kapná a jelenleg név nélküli terület Egerben.

Aki nem emlékezne rá, bájos emlék a parkocska életéből az a bizonyos szoborállítás, ami a bevezetőben is említve van. Történt ugyanis, hogy a szobor egy interaktív megoldással Wass Albert verseket szavalt volna a hozzá közel lépőknek, a produkcióért felelős számítógép chip viszont még a főpróbán felrobbant, így az átadáskor néma maradt a szobor, ezzel országos hírt generálva az amúgy is vitatott létjogosultságú szobrunknak.

A tárgyalt közterületre nincs ingatlan címezve, a névadás így nem hoz különösebb változást. A forrásként használt előterjesztés ide kattintva tölthető le.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..