closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Tíz középiskolás diák nyerte el az „Eger Város Ösztöndíjasa” címet 2017 őszén az előző tanév II. féléves eredménye és a benyújtott pályázatok alapján. A Közgyűlés október 26-i ülésen a fiatalok Habis László polgármestertől vették át a támogatásról szóló oklevelet.

A támogatás 10 hónapon keresztül havi 10.000 Ft-os ösztöndíjból, valamint egyszeri, 100.000 Ft-os támogatásból áll. Az „Eger Város Ösztöndíjasa” program célja, hogy segítsen a tehetséges egri diákoknak a szakképesítés, az érettségi, a diploma megszerzésében, illetve hozzájáruljon ahhoz, hogy a képzett egri fiatalok a városban telepedjenek le.

Az egyösszegű, 100 ezer Ft-os hozzájárulást az alábbi feltételekkel fizeti ki a város a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak: a diáknak igazolnia kell, hogy az érettségi vizsga évében felsőfokú oktatási intézménybe felvételt nyert és megkezdte a tanulmányait, vagy a szakmunkás képesítés megszerzését követően 90 napon belül képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.

(Eger Önkormányzata legközelebb tavasszal, a tehetséges egyetemi-főiskolai hallgatók számára írja ki az Eger Város Ösztöndíjasa pályázatot.)

Eger Város Ösztöndíjasai – 2017/18-os tanév, középfok:

 

Ssz.

 

Tanuló neve

 

Intézmény neve/szak

1. Almási Anna Luca Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
2. Becskei Anna Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
3. Fülöp Virág Anna Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, Jászberény
4. Hajnal Dániel Konrád Dobó István Gimnázium
5. Nagy Klementina Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
6. Pogonyi Dávid Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
7. Sajbán Soma Benedek Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
8. Tóth Noémi Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
9. Váradi Edina Lilla Dobó István Gimnázium
10. Berki Elvira Krisztina Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Fotó: Nemes Róbert

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..