Lebontottak egy épületet a Vár palotaudvaráról

By 2017. október 5.Fejlesztés
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Nemrégiben ismét reflektorfénybe került a hír, miszerint a lezárult fejlesztéseket újabbak követik majd a Várban, a múzeum így minden korábbinál élményközpontúbb- és látványosabb lehet a közeljövőben. Öröm tapasztalni, hogy az öncélú lövöldözés mellett magasabb minőséget is képvisel az intézmény, ami a Vár mítoszához- és Eger nevéhez is méltóbb. A hírekbe legutóbb a palotaudvar 4-es épületének lebontása került be, nem véletlen, azért nem minden nap bontanak házat várakon belül, ugye. A fejlesztési elemre még 2015-ben mi is felkaptuk a fejünket, mígnem a tervből végül valóság lett mostanra. Egy Instagramra feltöltött fotó alapján a munka a végéhez közelít, volt épület, nincs épület – így sem láttuk még a palotaudvart.

A bontás már most is érdekes, de a valódi hasznára csak a következő elem elkészültével derül majd fény, amikor is részben kiegészítik az egykori székesegyház homlokzatát. Ez lesz talán a legizgalmasabb fejlesztés mind közül, óriási városkép-formáló hatással. Ha elkészülnek a munkák, rá sem fogunk ismerni az udvarra, izgatottan várjuk!

Szólj hozzá! 5 hozzászólás

 • XY szerint:

  Esetleg látványtervek már vannak arról valahol, hogy miként néz ez majd ki, és a részleges homlokzatvisszaépítés mit takar?

 • Sándor Tóth Sándor Tóth szerint:

  Alig várjuk a ” tájidegen” üvegcsarnok felépítését a történelmi műemlék együttesben. Csak gratulálni tudok a leendő citrom díjhoz.

  • Tamás Csillag Tamás Csillag szerint:

   Szerencsére a fejlesztési szándék nem ez, hanem az eredeti állapotot leginkább megközelítő rekonstrukció. Acél-üveg kortárs épületeknek is megvan a létjogosultsága, de az egri várban sokkal fontosabb a történelmi atmoszféra visszaadása. Mi sem szeretnénk modern hi-tech csodákat látni a palotaudvaron.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..