closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Eger Közgyűlése 2014 szeptemberében döntött arról, hogy az egri könnyűzenei élet fejlődésének támogatása érdekében létrehozza az Egri Ifjúsági Zenei Programot (EIZP). Az országosan egyedülálló, helyi kiírás a Cseh Tamás Program működéséhez hasonló, célja az ifjúsági, zenei rendezvények szakmai nívójának megtartása, illetve emelése, a tehetséges egri fiatalok támogatása, kiemelkedő egri zenekarok segítése, többféle módon.

A Közgyűlés a 2017 szeptember 27-i döntéssel 2 próbaterem-bérlésre; 3 hangfelvételre; 2 videoklip készítésre és 16 koncert megvalósítására irányuló pályázat támogatásáról határozott az EIZP egri zenészekből álló, szakmai kuratóriumának javaslata alapján. A 16 koncert közül 9 egri zenekar fellépését, 7 pedig ismert előadó egri bemutatkozását jelenti. Fontosnak tartjuk azt is, hogy az EIZP keretében civil szervezeten keresztül lehet pályázatot benyújtani, s (a kezdeti 3-4 után) idén immár 9 egyesületen keresztül érkezett ilyen támogatási igény – emelte ki előterjesztésében Rázsi Botond alpolgármester.

Közölte: az elmúlt három évben összesen 11 millió Ft önkormányzati támogatás érkezett az egri könnyűzenei életbe az EIZP forrásain keresztül. Mindez összesen 29 stúdió-hangfelvételt jelent, esetenként 3-5 dal felvétele készülhetett el így profi körülmények között. A forrásból megvalósult továbbá 9 videoklip forgatása, 11 alkalommal próbaterem bérlésében segítette a városi program az egri zenekarokat, valamint 88 koncertet szerveztek az EIZP segítségével.

A következő időszakban a fiatal egri zenészekkel és a szakmai kuratórium tagjaival együtt, egy fórumon értékelik az EIZP elmúlt három éves működését, eredményeit.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..