Közlekedés

Még küzd a város az új biciklis pumpákkal

By 2017. szeptember 26.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Szomorú ez, de nem lehet nem észrevenni, hogy kicsit még mindig döcögnek a város kerékpáros fejlesztései.

A régi kedvencek sajnos változatlanul ott vannak, például, hogy az Érsekkerten máig nincs végigvezetve a kerékpárosunk, pedig csak pár tábla kellene hozzá, hogy a távolról érkezett barátunk is tudja, hogy merre tovább, ha egyszer már a parkhoz ért. Nem vall túlzott figyelmességre az sem, hogy a várost hosszában átszelő kerékpáros úthálózat kétszer is meg van szakítva, így a Kossuth Lajos utcán, illetve a Malom utcán is csak tolva lehet szabályosan átkelni a biciklivel. A tolásnak van éppen létjogosultsága egy veszélyesebb szakaszon, csak nem egy gerinchálózat esetében, ahol azért illőbb lenne úgy átépíteni a terepet, hogy biciklin maradva is biztonságban lehessen átkelni. És akkor a hiányolt betoncsíkunkról még nem is beszéltünk a vasútállomásnál, bár az legalább csak a mi vágyunk, a hiánya így nem a kerékpárút-hálózat hibáját jelenti.

Hosszúra sikerült a döcögős haladás kifejtése, pedig a jelen bejegyzés csak az ide tartozó újabb elemekről szól. Történetesen a köztéri pumpákról, amiknek augusztus végén örültünk még nagyon. Pumpa jött, pumpa ment, nem tudjuk, mi történt, de az ünnepélyes átadás után úgy egy héttel, az érsekkerti egységet vissza leszerelték. Az Eszperantó sétányra kitáblázott testvér pedig eleve meg sem érkezett még azóta. Ez így, és ebben a formában azért borzasztóan kellemetlen jelenet volt. Az már csak dramaturgiailag volt fontos részlet, hogy az érsekkerti, egyébként vandál biztos egyed átadása után pár nappal egy ragasztott papír cetli hirdette a pumpáról, hogy rossz és ne használjuk. Hát na. De az milyen szép 2 nap volt, amíg volt Egerben egy köztéri pumpa! Izgatottan várjuk, hogy mikor kerülnek újra ki és akkor meddig maradnak majd velünk.

Fénykorában itt állt a pumpa majd’ egy hétig

De hogy ne csak nyafi legyen, azért jöjjön egy pozitív hír is a biciklis fejlesztések háza tájáról. Na mit látunk az alábbi fotón, na mit!? Bizony, 5 darab új kerékpártámaszt a Bajcsy-Zsilinszky utcán! Ez minimum 10 biciklitulajdonost tehet boldoggá, ráadásul olyanokat, akiket eddig nem igazán szolgált ki hasonló egység, hiszen a legközelebbi tárolók a Városháza-, illetve a Líceum túlsó sarkán találhatóak. Na most már félúton, a kettő között is biztonságban le tudjuk kötni a kétkerekűnket, köszönet érte, az ilyen gesztusokat szeretjük nagyon!

Öt egységből álló boldogságcsomag bicikliseknek

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006